• DOLAR 32.495
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2434.01
  • ...
Gazze Zaferinden Sonra Ziyaret Sayısı Arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin direnişinin son savaşta mütevazı imkanlarıyla Siyonist işgal ordusuna karşı kazandığı zaferin kokusunu duymak isteyen yabancı heyetler Gazze Şeridi`ne akın ediyor. Direnişe desteklerini iletmek için Gazze`ye akın eden heyetlerin biri gelirken diğeri gidiyor.

Filistinli siyasi analist Dr. Hani El-Besus, Filistin halkına destek için Gazze Şeridi`ne gelen heyetlerin sayısındaki artışın Filistin davasına duyulan sempatinin göstergesi olduğunu söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi`ne konuşan El-Besus, Gazze`yi ziyaret eden heyetlerin sadece sivil heyetler olmadığına ve üst düzey resmi heyetlerin de Gazze`yi ziyaret ettiğine dikkat çekerek, heyetlerin Gazze`deki durumla ilgili taşıdığı mesajın daha üst düzey heyetlerin gelmesine neden olduğunu ve bu şekilde Gazze Şeridi`ne uygulanan siyasi ablukanın kırıldığını ifade etti.

Gazze Şeridi`ni ziyaret eden heyetlerin Filistin halkına getireceği yararlara da değinen El-Besus, söz konusu heyetlerin Gazze`deki istisnai durumu dünya kamuoyuna aktardıklarını ve Gazze halkının mesajını uluslararası topluma ulaştırdıklarını söyledi.

Siyasi analist Esad Ebu Şerh ise, Gazze Şeridi`nde kazanılan zaferin ardından gelen heyetlerin sayısında artış olduğunu bildirerek, son günlerde direnişi selamlamak için dünyanın dört bir yanından 2500 önemli şahsiyetin Gazze`yi ziyaret ettiğini belirtti.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir