• DOLAR 32.507
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.539
  • ...
Aynı köyü 162’nci kez yıktılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejiminin, 1948’de işgal edilen Filistin topraklarının güneyindeki En-Nakab bölgesindeki meşru yerleşim alanı kabul etmediği ve her türlü hizmetten mahrum bıraktığı 45 köyden biri de El-Arakib köyü. El-Arakib köyü, kaçak yapıldığı gerekçesiyle 162’nci kez yıktı.

İşgal rejimi, kendilerine ait devlet arazileri üzerine izinsiz inşa edildiği gerekçesiyle, yasal yerleşim alanı kabul etmediği El-Arakib köyünü, Temmuz 2010’dan bu yana yıkmaya devam ediyor.

İşgal güçleri, “En-Nakab’ı Geliştirme İdaresi” görevlileriyle birlikte El-Arakib köyüne baskın düzenleyip, köyü 162’nci kez yıkarak köylüleri açıkta bıraktı.

İşgalciler, El-Arakib köyünü son olarak Eylül ayının başında yıkmış, köy sakinlerini korkutmak için kadınları ve çocukları gözaltına almıştı.

İşgal yönetimi El-Arakib köyündeki evleri sürekli yıkarak köy halkını bıktırmayı ve göçe zorlamayı, el koyacağı köy arazilerini Yahudi yerleşimi projelerinde kullanmayı hedefliyor.

El-Arakib köyü sakinleriyse, işgal güçlerince yıkılan evlerini her defasında yeniden inşa ederek topraklarını asla terk etmeyeceklerini söylüyor.

İşgalci siyonistler, Filistin topraklarının yaklaşık yarısını teşkil eden En-Nakab bölgesini 1949’da işgal etmişlerdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir