• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gözleri İçin Uzanacak Yardım Eli Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Aslen Ağrı`nın Diyadin ilçesi Davudan köyünden olduğunu ancak uzun yıllardır Siirt`te oturduğunu ifade eden 21 yaşındaki Yunus Saraç, 2000 yılında ani baş ağrısının ardından gözlerinin kör olduğunu söylüyor.
 
Gözlerinin açılması için gittiği doktorlar tarafından farklı tedavi yöntemleri uygulandığını ancak hiçbirinin fayda vermediğini belirten Saraç, "Hangi tedaviyi uyguladıysak olmadı. 15 gün önce ağabeyimle beraber Malatya Turgut Özal Araştırma Hastanesine giderek göz nakli için sıraya yazıldık. Sıramız gelmeden maddi anlamda bir şeyler yapmak durumunda kaldık. Siirt`ten birileri `Şırnak`a git onlar hayırseverdir. Belki yardımcı olurlar` dedi. Ben de bu umutla Şırnak`a geldim. Ancak umutla geldiğim Şırnak`ta eli boş dönüyorum" dedi.
 
Ailesinin 11 nüfuslu olduğunu dile getiren Saraç, "Yeşil kartım da iptal edilmiş durumdadır. Sosyal sigortalara geçtiğimiz için primlerimizi de ödeyemiyoruz. Özürlü maaşını alıyorum, yalnız ailemiz kalabalık olduğundan emin olun geçimimizi özürlü maaşımla geçiriyoruz" sözleriyle yaşadıkları mağduriyeti anlatarak, gözlerinin açılması için hayırseverlerden gelecek yardımları beklediğini söyledi. (Tahirhan Osal - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir