• DOLAR 32.591
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2492.31
  • ...
`Değerlerimize Sahip Çıkalım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gıyasettin Subay, Milli Eğitim Şube Müdürü Cesur Karakaplan, Eğitim Denetmenleri Başkan Yardımcısı Mehmet Tekdemir, projenin il yürütme kurulu üyeleri, ilçe ve ortaöğretim koordinatörleri ve katıldı.
 
Proje hakkında bilgiler veren Proje İl Koordinatörü Ayhan Karataş, "Teknolojik devrim sayesinde yaşamımız kolaylaştı, ekonomik açıdan dedemizin, ninemizin yaşadığı dönemden daha iyi bir hayat seviyesine ulaştık. Belki onlardan 2-3 kat daha zenginiz, ancak 3 kat daha mutlu muyuz? Ninemin yaşadığı dönemin değerleri güçlüydü. İyilik, doğruluk, yardımseverlik, sabır, hoşgörü, diğer gamlık, güvenilir olmak gibi değerler toplumu bir arada tutuyor, daha yaşanabilir bir ortam sağlıyor. Oysa bugün okullarımızda, şiddetin tırmandığına, yalan söyleme, anne-babaya, öğretmene, yetkili kişilere karşı gelme hadiselerinin çoğaldığına şahit oluyoruz." dedi.
 
Proje İl Koordinatörü Karataş, "Projemiz sayesinde öğrencilerimize unutulan değerleri yeniden kazandırmayı, bu değerleri hayatlarına hayat kılmayı, bir yandan da kötü davranışları terk ettirirken diğer yandan güzel davranışlarla yavrularımızı bezemeyi hedeflemekteyiz. Biz bu yıl sene sonuna kadar her ay bir değeri işlemek üzere altı değer belirledik; doğruluk, sabır, yardımseverlik, güvenilir olmak, sevgi ve hoşgörü, diğer gamlık konularını işlerken ilimizde görev yapan tüm idareci, öğretmenlerin ve velilerimizin desteğini bekliyoruz."dedi.
 
Projenin uygulanması ile ilgili düşüncelerini belirten Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, "Okullar, sadece akademik açıdan başarılı bireylerin yetiştirildiği kurumlar olarak düşünülmemelidir. Akademik başarının yanında; temel insanî değerleri benimsemiş, insan haklarına saygılı, demokrasiyi içselleştirmiş, bireyler yetiştirmek de okulun temel amaçlarındandır. Çağın getirdiği olumsuz durumlar karşısında, okullar öğrencilerine rehberlik etmekle görevlidir. Bu proje ile bu misyonun yerine getirileceğine inanıyorum" dedi.
 
Proje il yürütme komisyonu başkanlığına seçilen Gıyasettin Subay, "İnsanları birbirine kaynaştıran ve insanlığı öğreten bu projenin başkanlığını yapmak en büyük mutluluklardan biri olacaktır. Herkesin projeye destek sağlamasını bekliyorum." dedi. Değerler Eğitimi ile ilgili sunumdan sonra toplantı sonlandırıldı. (Haşim Tosun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir