• DOLAR 32.593
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2499.91
  • ...
Kur`an Aşığı İLKHA`ya Konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - 18 Kasım tarihinde 90 merkezde 10 bin 100 kişinin katılımı ile gerçekleşen Türkiye Geneli Kur`an Meali Yarışması`nda Batman`dan katılan ve Türkiye Onuncusu olan Mustafa Yasir Acar, duygu ve düşüncelerini İlke Haber Ajansı ile paylaştı.
 
Kur`an İlimleri ve Meal sınavına geçen sene de katıldığını belirten Mustafa Yasir Acar, "Sınavın ilk 15 cüzden yapılacağını zannediyordum. Bir sene boyunca ilk 15 cüze çalışmıştım. Sonra son iki ay ilk 10 cüzden çıkacağını öğrendim. İlk 10 cüzü baştan sonra okudum, anlayarak bir haftamı aldı. Bir yerde okumuştum ezber teknikleri hakkında, `Bir cümleyi bir paragrafı ezberlemek istediğinizde onu üst üste 9 defa hızlı bir şekilde okursanız o aklınıza iyice işleyecektir` şeklinde bir teknikti. Ben onu Kur`an`ın ilk 10 cüzündeki ilk ayet için uyguladım. O ayetlerin aklıma girmesinin en büyük etkenlerinden biri de buydu" dedi.
 
Kur`an İlimleri ve Meal Sınavı`nı düzenleyenlerden Allah razı olsun diyen Acar, "Aslında geçen sene de sınava girmiştim, ama beklediğim gibi geçmemişti. Çalışmıştım yalnız birkaç sorudan ötürü kazanamamıştım demek ki nasip bu seneyeymiş. Kur`an İlimleri kitabına da şöyle çalışmıştım. İlk önce kitabı baştan sona hızlı bir şekilde okudum. Çünkü bu ezberleme tekniklerinin en önemli birinci adımı olduğunu biliyorum. Ondan sonra sayfa sayfa çalıştım ve o sayfanın altını çizerek, not almaya başladım. Sonra sınava bir hafta kala o notlara çalıştım. Özellikle onları 9 defa ezberleme tekniği üzerinden çalışarak, okudum ve hepsi aklıma girdi" şeklinde konuştu.

Acar, sınavda 93 doğru, 7 yanlış yaptığını ve net 90,67 puan aldığını kaydetti. (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir