• DOLAR 32.563
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2491.727
  • ...
‘Oğlumu işkence ile şehit ettiler’
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Abdül Khalik Abdullah el-Şerif, Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, Sisi cuntasının tutukladığı oğluna çok fazla işkence ettiğini belirterek, “Oğluma sorguda elektroşokla işkence yaparak şehit ettiler.” açıklamasını yaptı.

İşkenceler sırasında oğlunun şehit olduğunu söyleyen el-Şerif, hastanenin yaşananlara rağmen bu durumu doğal bir ölüm olarak kayıtlara geçtiğini kaydetti.

 Oğlunun bir sabah işe giderken rejim güçlerince kaçırılıp işkence altında öldürüldüğünü ifade eden el-Şerif, oğlunun vücudunda çok fazla darp izleri olduğunu aktardı. El-Şerif, büyük oğlunun cenazeyi almaya gittiği hastanede Sisi’nin güvenlik güçlerince saldırıya uğradığını, burnunun kırıldığını açıkladı.

Oğlunun şehitlerle birlikte olduğunu söyleyen el-Şerif, “Benim gözümün nuru, çok merhametli olan Allah’ın yanında. Kıyamet günü inşallah babasına duacı olacak. Allah ona rahmet etsin.” dedi.

El-Şerif, Sisi rejiminin ailesine yönelik tehditlerinin devam ettiğini belirtti.

Darbeci Sisi’nin başta ABD, batı ülkeleri ve Körfez monarşilerinden destek alarak Mısır’ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’yi devirerek ülkeyi diktayla yönetmesine isyan eden halk, geçen cumadan beri sokaklarda protesto gösterisi yapıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir