• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
Bakan Yılmaz: `40 Yıllık Sorunlara El Attık`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - 12.12.12 Bingöllüler Günü nedeniyle Karşıyaka Mahallesi Karşıyaka Parkı`nda düzenlenen 12 Parkın açılış töreninde konuşan Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, 40 yıllık sorunlara el attıklarını söyledi.
 
Törene; Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Bingöl milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Gıyasettin Baydaş katıldı.
 
Bingöllüler gününün her Aralık Ayı`nın 12`sinde kutlanması teklifinde bulunan Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, akıl birliği ile her kesimin Bingöl`e hizmet etmesi gerektiğini söyleyerek, "Güzel ve mutlu bir gündeyiz. Bingöllüler günündeyiz. Hepinizin, Hepimizin Bingöllüler Günü kutlu olsun. Bu yıl; çok uzun zaman aralıklarına denk gelecek bir zamanı yaşıyoruz.12.12.2012. Her zaman böyle bir tarih olmuyor. Bingöl`ünde plaka numarası 12. Bunu da bir vesile kılıp Bingöllüleri bir araya getirmek, kaynaştırmak ve Bingöl`ümüz üzerine güzel çalışmalar yürütmek üzere Bingöllüler gününü başlatmış bulunuyoruz. Gelecek yıl 2012 yılı olmayacak, 2013 yılı olacak. Ancak ben buradan şunu teklif etmek istiyorum. Her yıl 12 Aralık`ta bizler Bingöllüler gününü kutlayalım. Her yıl 12.12`de Bingöllüler için bir yıl boyunca ne yaptık, önümüzdeki yıllarda Bingöllüler için neler yapmayı düşünüyoruz. Bu tarihi bir vesile yapalım ve STK`larla, kamu kurumlarıyla, diğer ilgili tüm taraflarla bunu bir gelenek haline getirelim" dedi.
 
40 yıllık sorunlara el attıklarını ifade eden Bakan Yılmaz, Bingöl`e yapılan yatırımları anlattı. Bingöl`e bu dönemde çok büyük yatırımlar yapıldı ve yapılmaya devam ettiğini belirterek, Bingöl merkez, ilçe, belde ve köylerinde çalışmalarını sürdüğünü söyledi.
 
Yapılan protokol konuşmalarının ardından12 Parkın açılışı gerçekleştirildi. Parkların açılış kurdelesi kesildikten sonra, 12 bin fidanın dikimi için temsili bir ağaç dikildi.
 
Açılışı yapılan 12 Park; Karşıyaka Mahallesi Parkı, Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi 1 Nolu Parkı, Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi 2 Nolu Parkı, Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi Parkı, Kaleönü Mahallesi Parkı, Saray Mahallesi Parkı, Kültür Mahallesi Bediüzzaman Said-i Nursi Parkı, Bahçelievler Mahallesi Mehmet Çibuk Parkı, Yeşilyurt Mahallesi Parkı, Şeyh Ahmet Mesire Alanı, İnalı Mahallesi Parkı, Kaleönü Mahallesi Yekmal Parkı" (Nihat Kanat - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir