• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Başörtü Yasağına Farklı Tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Bahçelievler Mahallesi İskenderun Caddesinde bir araya gelen Eğitim Bir-Sen Midyat Temsilcisi üyeleri, başörtüsü yasağının referanduma sunularak, halkın iradesine bırakılmasını talep etti.


Başörtüsü yasağına farklı bir şekilde tepki gösteren sendika üyeleri, başörtüsü takarak basın açıklamasını yaptı. Basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir-Sen Midyat Temsilcisi Abdulkadir Altay, "İktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplumuyla, kadınıyla, erkeğiyle hep birlikte el ele, omuz omuza, insanlık onurunu zedeleyen bu yasağı kaldırmalıyız" dedi.

 


Başörtüsünün politik hesaplaşmaların, pazarlıkların ve suni ideolojik çatışmaların malzemesi olmadığını kaydeden Altay, "Başörtüsü, inancının gereği olarak onu kullanan kadınların kimliğinin ve kişiliğinin en önemli parçalarından biridir. Herkes buna, temel insan haklarının bir gereği olarak saygı duymak zorundadır. Öğrencilere yarım tanınan özgürlüğü, bay-bayan tüm öğretmenlere tanınmasını istiyoruz" dedi.


Kamuda, her alanda ve konumda, tüm mesleklerde, hiç bir istisna ileri sürülmeksizin başörtülü çalışma hakkını istediklerini söyleyen Altay, "Akademide, yargıda, eğitimde, sağlıkta, sporda ve siyasette başörtülü- başı açık ayrım yapılmaksızın, herkesin eşit vatandaşlık hakkını kullanmasını istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı yeni yayımladığı öğrencilerin kılık kıyafet yönetmeliğinde başörtüsünü sadece imam hatiplerle ve Kuran-ı Kerim dersi ile sınırlamıştır. Biz yasaklar kalksın derken yasağı meşrulaştıran bu yaklaşımı da asla kabul etmiyoruz" diye konuştu. (M. Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir