• DOLAR 32.446
  • EURO 34.453
  • ALTIN 2478.113
  • ...
İlçe Birincileri Ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kur`an Nesli Platformu tarafından Türkiye genelinde düzenlenen "Kur`an İlimleri Meal Sınavı"na Diyarbakır`ın Bismil ilçesinden giren ve dereceye girenler Vefa-Der`de düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Kur`an-ı Kerim`in Faydası Çoktur
Ödül töreni öncesi bir konuşma yapan Mola Sabri Ortaç, Yeryüzünde en hikmetli, en değerli şeyin Kur`an-ı Kerim olduğunu ifade ederek, Kur`an`ın tüm insanlara hem hidayet, hem huzur, rahmet ve şefaat olduğunu söyledi. Ortaç, "Madem Kur`an bu kadar değerli ve hikmetlidir, biz de onu okuyalım, çocuklarımıza da okutalım� Kur`an-ı Kerim`in maddi ve manevi faydası çoktur" dedi.

Bu Gibi Yarışmaların Sevabı Çoktur
Mola Sabri Ortaç sözlerini şöyle sürdürdü, "Bu gibi yarışmaları düzenleyenlerin, yardım edenlerin, sınava girenlerin, katkıda bulunanların hem maddi ve hem manevi hayırlara sebebiyet vermişlerdir. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu tür hayırlı etkinliklerin düzenlenmesi yeni neslin Kur`an-ı Kerimle haşır neşir olmalarına ve aynı zamanda uyanmalarına vesile olacaktır" dedi.

Mola Sabri`nin konuşmasından sonra sınava girerek ilçede birinci, ikinci ve üçüncü olanların ödülleri verildi. Ödülleri dernek başkan yardımcısı Ali Bilmez verdi. Metin Doğru birinci, İsa Budak ikinci, Mü`mine Yıldırım üçüncü oldu. Dereceye girenlere yarım altın ve çeyrek altın verildi.

Program sonrasında dernekte tatlı ikramı yapıldı. (Hasan Gündüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir