• DOLAR 32.523
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2421.522
  • ...
Haşdi Şabi heyeti, işgal rejimine karşı S-300 almak için Moskova’da!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haşdi Şabi'nin, Rusya'dan S-300 hava savunma sistemi satın almak için harekete geçtiği bildirildi.

Haşdi Şabi'nin son dönemde işgal rejimi tarafından düzenlendiği ifade edilen hava saldırılarına karşı bu sistemleri almak istediği belirtiliyor.

Rusya'ya, hava savunma füzelerinin satın alınmasına dair görüşmeleri yürütmek üzere, başında Haşdi Şabi liderlerinden Falih el Feyyaz'ın bulunduğu bir heyet gönderildi.

Irak'ı temsilen Rusya'ya giden heyetin, Rusya'dan S-300 hava savunma sistemi almak istediği İfade edildi.

Bağdat hükümeti Başbakanı Adil Abdulmehdi, kısa bir süre önce, Irak'a yönelik hava saldırıları nedeniyle hava savunma sistemi satın alınması için girişimde bulunma talimatı vermişti.

Eylül ayı ortasından bu yana Haşdi Şabi'ye ait 5 mühimmat deposunda saldırı sonucu olduğu düşünülen patlamalar meydana geldi. Haşdi Şabi daha önce iki kez üsleri üzerinde uçan iki İHA'ya (insansız hava aracı) ateş açıldığını duyurmuştu.

Haşdi Şabi yöneticileri önceki açıklamalarında saldırılardan ABD'yi sorumlu tutarken, bağlı gruplar ise işgal rejimini suçladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ise saldırılarda rolü olduğu iddialarını yalanlamış ve hükümetin başlattığı soruşturmalara destek açıklamasında bulunmuştu.

İşgal rejimi yönetimi de hakkındaki suçlamaları ne kabul etti ne de reddetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir