• DOLAR 32.556
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2430.07
  • ...
Toplu Taşıma Akıllı Karta Geçiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akyüz, basın toplantısı düzenleyerek, Akıllı Kart sistemi hakkında detaylı bilgi verdi. Akyüz basın toplantısında kendileri için en uygun olan sistemi bulduklarını ve bu sistemi hayata geçirecek bir firma ile anlaşma sağladıklarını ifade etti. Başkan Akyüz, sistemin detaylarını anlatırken, 10 yıl süre ile anlaştıkları firma ile çalışacaklarını ve teknik destek alacaklarını söyledi.

Bu konuda kooperatif yönetiminin içinde yer almadığı ve üyelerden oluşan komisyon kurduklarını anlatan Akyüz, şöyle dedi: "Oluşturduğumuz komisyon, ülke genelinde bu işle ilgili firmalarla görüşmeler yaptı. Bir firma sistemin takibi açısından ileride yaşanabilecek zorluklar nedeniyle elendi. Bir diğeri ise, çalışmanın içinde yer almamasına rağmen ilk etapta Ereğli Belediyesi ile görüşme yaptığı ve bunun da ileride sıkıntı doğurabileceği düşüncesiyle elendi. Ereğli Belediyesi bu işin içine girmek istemedi. Biz de olumlu karşıladık. Zira işin içinde belediyelerin olduğu yerlerde büyük sıkıntıların yaşandığını öğrendik. Konuyu da Ereğli belediye başkanımıza ilettik. Onlar da bunu olumlu karşıladılar. Dolayısıyla ikinci firma bizden önce direk olarak belediyeye giderek farklı görüşme içinde bulundukları için kendilerini göndermek zorunda kaldık. Direk olarak bize gelmiş olsalardı belki görüşmelerimiz sürebilirdi. Kalan iki firma ile yaptığımız görüşmeler sonucunda da, kapalı zarf ile aldığımız talepler üzerinde komisyon, yönetim kurulu ve üyelerimizle yaptığımız toplantılar yaptık. Bu çalışmanın ilçeye güzel bir hizmet olacağına inanıyoruz. Çünkü ne kadar denetlesek de vatandaştan önemli sıkıntılar alıyorduk."

"PARA HAVUZDA TOPLANACAK"

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Akyüz, yapılan anlaşmanın kooperatif, firma ve ilgili banka arasında olduğunu, firmanın havuzda biriken miktardan komisyon olacağını, belirterek, "Anlaştığımız bankadaki havuzda toplanacak para ise haftalık ya da 10 günlük olarak belirleyeceğimiz sürelerde üyemiz olun 111 halk otobüsüne eşit miktarlarda pay edilecek." dedi.

Firmanın ilçede konuşlanacağını ve halk otobüslerinin çalışma sürelerinde aktif olarak hizmet vereceklerini anlatan Akyüz, "Her halk otobüsünde yola dönük, şoförü ve yolcu gösterecek şekilde üç kamera olacak. Bunlar firmanın merkezlerinden ve kooperatifimiz tarafından izlenebilecek ve kayıt altına alınacak. Her hangi bir arıza ya da olumsuzluk karşısında, firma yetkilileri en kısa sürede müdahale edecekler. Kartlardan ücretsiz yararlanmada Başbakanlığın ve yasaların belirlediği kişi yada birimlerin yanı sıra kooperatif olarak yapacağımız çalışma sonucunda basın ile ilgili de gerekli kolaylığı sağlayacağız." diye konuştu.

Akyüz, ortaya çıkan maliyetin ücretlere yansıyıp, yansımayacağı ve kullanıma başladıktan sonra geçiş süresine ilişkin soruyu ise “şu anda böyle bir durum söz konusu değil. Geçerli olan mevcut tarife neyse o uygulanacak. Sistemin kurulmasının ardından ise bir birkaç ay süre ile vatandaşın mağduriyetini ortadan kaldıracak şekilde yapılacak. bu doğrultuda her araç şoföründeki kartlar vatandaş için kullanılabilecek” diye yanıtladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir