• DOLAR 32.515
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2504.544
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, Batman’da son yıllarda sayıları gittikçe artan, büyük istihdam ve ilin ekonomisine katkı sağlayan tekstil fabrika ve atölyeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Batman’da şu anda 227 tekstil atölyesinin bulunduğunu, bu atölyelerde 18 binin üzerinde kişinin istihdam edildiğini aktaran Eviz, tekstil atölyelerinin kent ekonomisine 150 milyon TL bir girdi sağladığını belirtti.

Tekstil sektörünün büyük bir istihdam alanı oluşturduğunu vurgulayan Eviz, “Batman’da 2011 yılından bu yana istihdam kurumu yöneticisi olarak görevde bulunuyorum. Göreve geldiğimden beri özellikle tekstil sektörünü önemsedik, önemsiyoruz. Çünkü tekstil sektörü ciddi manada gençlerimize, kızlarımıza istihdam sağlıyor. Şu anda 227 fabrika ve atölye bulunmaktadır. Bu atölyelerde çalışan 18 binin üzerinde kişi bulunmaktadır. Çok şükür ciddi manada profesyonelleşme, kurumsallaşmaya doğru gidiyoruz.” dedi.

“Gençler bu işletmelerin kıymetini bilmelidir”

Konuşmasının devamında Eviz şunları kaydetti, “Burada çalışanlarımıza, işverenlerimize düşen görevler var. Batman’da yatırım yapan işverenlerimize şükranlarımızı ifade ederken, çalışanlarımızın da işyerlerinin kıymetini bilmesini, huzur içerisinde çalışmalarını istiyoruz.”

“İşçi, işverenler kardeşliği içerisinde üretime devam edelim”

Yaklaşık 50 bin insanı tekstil sektöründe istihdam etmeyi hedeflediklerini ifade eden Eviz, “Bu işletmelerin daha da büyümesi için gayret gösteriyoruz. Hedefimiz belki 50 bin insanın tekstil sektöründe istihdamıdır. Çünkü her gün yeni işletmeler, fabrikalar açılıyor. Devletin, Sayın Valimizin teşvikleri var. Bizle İŞKUR olarak desteklerimizi, eğitimlerimizi, kurslarımızı devam ettiriyoruz. Şu anda İŞKUR’a bağlı olarak eğitimde 7 binin üzerinde çalışanımız var. Bu işletmelerde severek işe başlayan gençlerimiz var. İşçi-işveren kardeşliği içerisinde üretime devam edelim istiyoruz.” dedi.

“Marka kent olmaya aday bir şekilde yürüyoruz”

Batman'da kurulması düşünülen ‘Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ ile ilgili de konuşan Eviz, “Bu işyerlerinin daha da büyümesini, istihdam oluşturmasını hedefliyoruz. Batman’a sosyo-ekonomik açıdan tekstil sektörünün faydası gerçekten inanılmaz. Tekstil sektörü, Batman’a 150 milyon TL’nin üzerinde bir girdi sağlamaktadır. İŞKUR’un, SGK’nın prim destekleriyle yeni organize bölgeleri açılırsa, Batman tekstil sektöründe marka kent olacak. Bizler de, marka kent olmaya aday olacak şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız