• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
Van Basınından Öne Çıkan Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY GAZETESİ: \"BİZ, İNSANI KERİM KILDIK\"
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü tarafından üniversitenin 30. Yılı Etkinlikleri kapsamında organize edilen \"Hayalimdeki Türkiye\" konferans dizisi başlangıcında konuşan Türkiye Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı gazeteci-yazar Cemal Uşşak Kur`an-ı Kerim`de \"Biz, insanı kerim kıldık\" ayetini hatırlatarak dinin, insan onurunu korumak için olduğunu söyledi.

\"Amacımız Köylerin Potansiyelini Harekete Geçirmek\"
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü`nün başlattığı üniversite-kent bütünleşme toplantıları kapsamında Yeşilsu Köyü`nde ziraat ve veteriner fakültesi akademisyenleri ile çiftçilere hizmet sunan kurum temsilcileri muhtarlar ve çiftçilerle buluştuğu toplantıda konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal bu toplantılardaki amaçlarının; köylerin sahip olduğu potansiyeli harekete geçirmek olduğunun altını çizdi.


BÖLGE GAZETESİ: DASİDER`DEN VEDA YEMEĞİ
İller Bankası Van Bölge Müdürü Kemal Uyan, İzmir Merkez İller Bankası Müdürlüğü görevine atandı. Kemal Uyan`ın yerine ise Enver Çelebi atandı. DASİDER tahini çıkan Kemal Uyan onuruna bir veda yemeği verdi. Özel Serhat Nevbahar İlköğretim Okulu`nun misafir yemek salonunda verilen yemeğe kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri de davet edildi.


GAZETEVAN: VAN`DA BİR 12 ÇILGINLIĞI DAHA
Van`da Abdulkadir ve Ayşenur Karataş çifti, hatırlanması kolay ve özel bir tarih olan 12.12.2012 günü saat 12:12`de evlendiler.

Van`da Toki Yeni Kura Çekimleri Sonrası
Selimbey Mahallesi sakinlerinden Kalecik Köyü mevkisinden Toki konutlarından faydalanacak olan hak sahipleri kura çekim tarihlerini dört gözle bekliyor.


PRESTİJ: PROJE KABUL EDİLDİ
Üniversite, Sanayi ve Devlet işbirliği kapsamında sanayi ve teknolojik alt yapı çalışmaları yapacak olan, bilimi önceleyerek sanayiciye büyük kolaylıklar sağlayacak ve kentin gelişimi noktasında da son derece önemli bir proje olan Van Tekno Kent Projesi esas sözleşmesi, Bakanlıkça kabul edildi.


VAN HAVADİS: HASTANE YOLUNDA KAZA RİSKİ
Bölge Hastanesi`nin hemen karşısındaki Edremit karayolu üzerinde alt veya üst geçit olmamasının, yaşanan yoğun trafik yüzünden vatandaşları muhtemel kazalarla karşı karşıya getirdiği belirtildi.

12.12.12`inin İlk Bebekleri Gözlerini Açtı
Van`da, 12.12.2012 tarihinde birçok bebek dünyaya `merhaba` diyerek gözlerini açtılar.


VAN SESİ: VAN BU ÖLÜME SESİZ KALMIYOR
14 Van`ın Namık Kemal İlköğretim Okulu`nda öğretmenlik yapan Gülşah Aktürk, geçen hafta perşembe günü Konya`da erkek arkadaşı H.B. tarafından öldürülmesine Van`da tepkiler devam ediyor. Anadolu Etiğim Sen Van Temsilciği tarafından düzenlenen basın açıklamasına, Gülşah öğretmenin yakın mesai arkadaşları da katıldı.


WAN HABER: İÇ ÇATIŞMAYLA GELEN DİLENCİLİK HAYATI
Suriye`de yaşanan iç çatışmadan kaçarak Van`a gelen bazı sığınmacılar, çocuklarını da kendilerine alet ederek dileniyorlar.


ŞEHRİVAN GAZETESİ: TEGV IŞIK SAÇMAYA DEVAM EDİYOR
2002`den bu yana Türkiye çapında 70 bini aşkın çocuğa ulaşan \"Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)-Bosch Ateşböceği\" Gezici Öğrenim Birimi, Ekim 2011`de meydana gelen Van depreminden etkilenen çocukların eğitim teknolojisinin olanaklarından yararlanması için bir yıldır bölgede çalışmalarını sürdürüyor.


İKİ NİSAN: ÖZGÜR, KALKINMIŞ, ADİL BİR ÜLKE HAYALİ
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü tarafından üniversitenin 30. Yılı etkinlikleri kapsamında organize edilen \" Hayalimdeki Türkiye\" konferans dizisi Türkiye Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı başkan yardımcısı gazeteci yazar Cemal Uşşak tarafından verilen konferansla başladı.

Hasarlı Minarelere Onarılıyor
Van`da geçen yıl meydana gelen 2 büyük depremde yıkılan veya hasar gören minarelerin onarımı sürüyor.


ŞARK YILDIZI: ÇOLUK ÇOCUK DİLENİYORLAR
Suriye`de yaşanan iç çatışmadan kaçarak Van`a gelen bazı sığınmacılar, çocuklarını da kendilerine alet ederek dileniyorlar.

13 Kilo Esrar Ele Geçirdi
Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde 13 kilo 242 gram toz esrar ele geçirildi.


HABER VAN: BÖLGE HASTANESİ KAVŞAĞI TEHLİKE SAÇIYOR
Van`de 400 Yataklı Bölge Eğitim ve Araştırma Bölge Hastanesi`nin hemen karşısındaki Edremit karayolu üzerinde alt veya üst geçit olmamasının, yaşanan yoğun trafik yüzünden vatandaşları muhtemel kazalarla karşı karşıya getirdiği belirtildi.


MEDYA VAN: SAĞLIK SORUNLARI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Van Valisi Münir Karaloğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından yeni görevlerine atanan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Vural Polat ve ekibiyle birlikte, sağlık sorunlarının tartışıldığı bir değerlendirme toplantısı yaptı. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir