• DOLAR 32.589
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.46
  • ...
Pamukkale Üniversitesi’nin TEKNOFEST başarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Pamukkale Üniversitesi bu yılki TEKNOFES festivaline Robotaksi-Binek Otonom Araçlar, Efficiency Challenge Elektrikli Araçlar, Roket Yarışması ve İnsanlık Yararına Teknoloji kategorilerinde Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş.’nin de destek verdiği toplam 5 takımla yer aldı.

“HİERA 3000” BİRİNCİ OLDU

Teknofest 2019 Roket Yarışmaları kategorisinde Yüksek İrtifa dalında yarışmalara ürettikleri “Hiera 3000” isimli roketleri ile katılan ve yarışmalar sonunda birincilik ödülünü almaya hak kazanan “Hazar Takımı” üyeleri ödüllerini düzenlenen ödül töreninde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

ALATAY ELEKTROMOBİL ARACI ÜÇÜNCÜ OLDU

Daha önceki yıllarda yapılan Alternatif Enerjili Araçlar yarışmalarında elde ettiği birinciliklerle adından sıkça söz ettiren ve yüzde yüz yerli üretim otomobil projesi alanında PAÜ’nün markası olan Alatay Elektromobil Aracı, Kocaeli Körfez Pisti’nde yapılan Elektrikli Araçlar kategorisi yarışlarında üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

“SAFİNAZ YOLLARDA”

Ayrıca, üyeleri PAÜ Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan ve proje danışmanlığını Teknoloji Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Arzum Işıtan’ın yaptığı, medikal-sağlık  biriminde  Yasemin Demirel  ve mekanik-imalat biriminde ise Öğr. Gör. Ramazan Çağrı Kutlubay’ın görev aldığı “Safinaz Yollarda” Takımı, İnsanlık Yararına Teknoloji kategorisinde mevcudiyetini korumakla beraber fonksiyon kaybı nedeniyle işlevini tam olarak yerine getiremeyen bir uzvun dışarıdan desteklenmesi amacıyla kullanılan yardımcı ortopedik araçlar olan ortezler ile Teknofest 2019’da finallerde yer alarak festivali ziyaret eden konuklara projelerini tanıttı. 

VE DİĞERLERİ…

KAFO-Knee Ankle Foot Orthosis (Diz, ayak bileği, ayak ortezi, uzun yürüme cihazı) üzerine çalışmalarını sürdüren ve yine proje danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Arzum Işıtan’ın üstlendiği “Yukotek Takımı” ise medikal cihazların büyük çoğunluğunun ithal edildiği ülkemizde, medikal sektörünün gelişmesini ve dışa bağımlılığın azaltılmasına katkı sağlamayı, yerli ve milli medikal cihazlarla ülke ekonomisine katkı sunmayı hedefledikleri medikal cihazları Teknofest 2019’da sergiledi.  Roket Yarışmaları kategorisinde Alçak İrtifa dalında finallerin montaj aşamasına kadar yükselen “Caca Bey Roket Takımı” ise Teknofest 2019’da imal ettikleri roket çalışmalarını sergiledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir