• DOLAR 32.339
  • EURO 35.207
  • ALTIN 2246.682
  • ...
Dursun Ali Erzincanlı'dan annelere destek ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HDP Binası önünde çocukları için oturma eylemlerinde 21. günü geride bırakan annelere destek ziyaretleri devam ediyor. Annelere destek vermek için Diyarbakır'a gelen Şair-Sanatçı Dursun Ali Erzincanlı, ailelerle teker teker görüşerek oturma eylemi yapan aileleri desteklediğini belirtti.

Allah'ın mazlumların yanında olduğunu belirten Erzincanlı, "Buradaki anneler, evlatlarını almayana kadar buradan ayrılmayacaklarını söylediler. Biz de bugün ziyarete geldik, destek olmak için. Annelerin yanına gelirken çok ciddi bir heyecan içindeydim. Çünkü anne ile evlat arasındaki bağı o kadar güçlüdür ki annenin evladını kaybetmesi hele bu şekilde kaybetmesi ve bu çaresizliği nasıl göz göze geleceğimi çok düşünerek geldim buraya. Gelmeden öncede şunu düşünüyorum, annelerin gelmemize ihtiyacı yoktur, evlatlarına ihtiyaçları var. Anneler bizi değil evlatlarını istiyorlar. Ben de mazlum annelerin yanında olmak için geldim. Allah mazlumların yanındadır." dedi.

"Ana ahı perişan eder onları"

Annelerin bir damla gözyaşının azaba sebep olduğunu kaydeden Erzincanlı, "Ne kadar çaresiz görünseler, aslında büyük bir güce sahipler. Bir damla gözyaşları azabı üzerlerine çeker. Ben Allah'tan annelerin evlatlarına kavuşmalarını temenni ediyorum. Yine kendi dualarıdır, gerçekleşmesi için. İnşallah evlatlarına kavuştukları an gelir. Anneleri bir de evlatları ile ziyaret ederiz. Kimi 15 yaşında götürülmüş, kimi daha 10 yaşında. Karanlıktan korkacak yaşta. Annelerin evlatlarını çalarak bir şey başaramayız. Zulümle abad olunmaz. Bunu görecekler. Ana ahı perişan eder onları." ifadelerini kullandı.

Erzincanlı, ziyaret sırasında duygulanan babaların gözyaşlarını sildi. Daha sonra annelerin isteği üzerine "40 Yaşındasın" adlı eserini seslendirdi. Şiiri seslendirdiği sırada duygusal anlar yaşandı, anneler gözyaşlarına hakim olamadı. (Ömer Adıgüzel, Cemil Özdaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir