• DOLAR 32.339
  • EURO 35.207
  • ALTIN 2246.682
  • ...
“Esirler özgürlüklerine kavuşacak”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Halil El-Hayye, işgal rejimi zindanlarında Filistinli esirlerin tutuldukları bölümlere yerleştirilen kanser yapıcı sinyal kesicilerin kaldırılmasının, işgal rejimiyle arabulucular vasıtasıyla sağlanan anlaşmanın maddelerinden biri olduğunu açıkladı.

Halil El-Hayye, yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler temsilcileri, Katarlılar ve Mısırlılar ile görüşmelerinde bu konuyu sürekli gündeme getirdiklerini belirtti.

Hamas’ın Gazze’deki Başkan Yardımcısı Halil El-Hayye, esirlerin sıkıntılarının azaltılması ve sinyal kesici cihazların kaldırılması, işgalcelerin cezaevlerinde tutulan Filistinli esirlere savaş esirleri gibi davranılarak meşru haklarının verilmesi gerektiğini söyledi.

İşgal rejiminin esirlere zarar vermesinin Filistin halkında intikam duygularını alevlendireceğine dikkat çeken El-Hayye, “Görünen o ki işgalciler kuralları anlamıyor ve tarihi bilmiyor.” dedi.

İşgalcilerin esirlerin onuruyla oynamalarının kırmızıçizgilerin aşılması anlamına geleceğini kaydeden El-Hayye, işgalcilerin zincirlerinin mutlaka kırılacağını ve Filistinli esirlerin özgürlüklerine kavuşacaklarını belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir