• DOLAR 32.588
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2491.829
  • ...
“Spor sağlıklı bir yaşam için vazgeçilmez unsurlardandır”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Her yıl 16 ile 22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen etkinlik, Diyarbakır’da da gerçekleştirildi.

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesi Sümer parkta bir araya gelen genç, öğrenci ve onlara destek amacıyla kurum yetkililerinin katıldığı yürüyüş etkinliği,  Kışla Caddesinden başlayarak Elazığ Caddesine, Büyük Alp Caddesinden Anıt Park’a kadar yapıldı.

Düzenlenen etkinliğe katılan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, Diyarbakır’da gençler ve öğrencilerle tüm Türkiye’de Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yapılan ortak bir yürüyüşü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Güzeloğlu, “Çok güzel bir havada coşkulu bir katılımla yürüyüşümüzü tamamladık. Öncelikli amacımız, sporun sağlıklı bir yaşam için vazgeçilmez olduğu, her yaştan sporun, hareketin, özellikle yürüyüş ve bisikletin insan için vazgeçilmez bir aktivite olduğunu bir kez daha göstermektir. Sağlıklı bir yaşam için hareketin temel şart olduğunu, bu günkü yaşam koşullarında hareketsizliğin en büyük risk olduğuna dikkat çekmek amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdik.” dedi.

Sporun hayatın bir anlamı ve vazgeçilmezi olduğuna vurgu yapan Güzeloğlu, “Bu hafta kapsamında yaptığımız bu yürüyüş, ortak bir duyarlılığı ve sorumluluğu Diyarbakır’da her yaşla ve kişiyle paylaşmaktır. Bu noktada inanıyorum ki, bu çalışmalarımız sağlığın temel koşulu olan her yaşta hareket ve egzersizin gereğini yerleştiren bilince katkı sağlayacaktır. Ayrıca Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak sporun alt yapısını geliştirmek, güçlendirmek, istiyoruz. Bunun için özellikle yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, kapalı spor salonları, açık alanda spor etkinlikleri yapacak yerler ile ilgili adeta bir seferberlik başlattık.” ifadelerini kullandı.

“Diyarbakır, spor kulüp ve sporcu sayısında Türkiye’de ilk 3’te”

Diyarbakır’ın, spor kulüp ve sporcu sayısında bu gün Türkiye’de ilk 3’te olduğunu hatırlatan Güzeloğlu, “Önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünü kurarak bütün olimpik branşlarda yaklaşık 100 bin gencimizi sporla buluşturacağız. Spor kulüplerimizde onlara bugünün gençleri yarının şampiyonları olarak altyapılar sunarak sporla buluşmalarına katkı sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

Güzeloğlu, “Diyarbakır’da genç ve öğrenci nüfusumuzun yoğunluğu açısından Türkiye’nin çok önemli bir merkezi ve gücü konumundayız. Bunu sporla buluşturarak Diyarbakır’ımızın gelecekte sportif başarılarıyla taçlandıracağız.” dedi.

Etkinliğe Güzeloğlu’nun yanı sıra Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve çeşitli kurumların amirleri katıldı. (Ramazan Zeren-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir