• DOLAR 32.412
  • EURO 35.286
  • ALTIN 2324.498
  • ...
İŞTE İDEAL NESİL
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / Muhsin Şenol-Nizamettin Aşkın

Her fırsatta İslami değerlere saldıranlar dillerinden imam hatiplileri düşürmüyor. Yaptıkları projeleri alaycı bir üslupla eleştirenler, TEKNOFEST’teki imam hatiplilerin başarasını ise görmezden geldi. Öte yandan çocukları namazla buluşturmak için Türkiye’nin dört bir yanında ‘Hayat Namazla Güzeldir’ etkinlikleri düzenleyen Kur’an Nesli Platformu ise İstanbul’da yüzlerce miniği namazla tanıştırdı. Miniklerin ve İmam Hatiplilerin yaşattığı güzelliği görenler, ‘işte ideal nesil bu’ dedi.

ZİYARETÇİ REKORU KIRILDI

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, ülkenin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle düzenlenen İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 17 Eylül’de başladı. Festivalin bu yılki hedefi 1 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmaktı. Hedeflenen sayıya festivalin bitimine bir gün kala ulaşıldı ve toplamda bir buçuk milyon ziyaretçi sayısı aşılarak rekor kırıldı. Atatürk Havalimanı’nda başlayan festival 7’den 70’e herkesin ilgisini çekti. Festivalde en büyük ilgiyi ödüllü yarışmalar ve uçakların yaptığı gösteriler çekti.

İMAM HATİPLİLERİN BAŞARISI GÖZ DOLDURDU

TEKNOFEST’te düzenlenen yarışmalara İmam Hatip Okulları başarılarıyla damga vurdu. Yüzlerce takımın yer aldığı yarışmalarda birincilikler elde eden İmam Hatipliler kendilerini düşmanca eleştirenlere de en güzel cevabı vermiş oldu.

İşte festivalde başarılarıyla adlarından söz ettiren İmam Hatip Okullarından bazıları:

Kocaeli Başiskele Şehit Ozan Özen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ‘Deniz Yıldızları’ adlı bir teknoloji takımı kurdu. Günlerce projeleri üzerine çalıştılar ve emeklerinin karşılığını milyonların ilgiyle takip ettiği TEKNOFEST’te aldılar. "İnsansız Su Altı Sistemleri" kategorisinde yarışan Deniz Yıldızları takımı geliştirdikleri su altı aracıyla Türkiye 4’üncüsü olarak büyük bir başarıya imza attılar.

Bir dördüncülük de Samsun’dan geldi. Samsun Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri kurdukları robotik takımıyla uzun uğraşlar verdi. Projeleriyle adlarından söz ettiren İmam Hatipliler, "MEB Robotik Yarışmaları Tasarla Çalıştır" kategorisinde Türkiye 4.sü oldu ve kendilerinden sonra gelecek öğrenci kardeşlerine geçilmesi zor bir çıta bıraktı.

Üsküdar Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ise "Uçan Araba" kategorisinde okullarını temsil ettiler. Büyük emek harcadıkları projelerini sergileme imkânı bulan genç beyinler Türkiye 3’üncülüğü elde ederek bu alanda ne kadar iddialı olduklarını gösterdiler.

İzmir’den gelen İmam Hatipliler ise ikincilik madalyasıyla memleketlerine döndü. İzmir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri “Tasarla Çalıştır” kategorisinde yarışırken öğrencilerin bu başarısı takdirle karşılandı.

TEKNOFEST’in en özel yarışmalarından biri olan Roket Yarışmalarında kürsünün en üst basamağında bir İmam Hatip Okulu var. Başakşehir Mehmet Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri aralarında üniversitelerin de bulunduğu 500 takımı geride bırakarak Türkiye 1’incisi oldu. Tarihi bir başarı elde eden öğrenciler bilimde, teknolojide, sanatta ve sporda imam hatiplilerin ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Yüzlerce çocuk namaz için bir araya geldi

Kur’an Nesli Platformu tarafından birçok farklı ilde düzenlenen “Hayat Namazla Güzeldir” programları devam ediyor. Bu kapsamda, platformun Marmara Koordinatörlüğü tarafından İstanbul’da düzenlenen program ile 7-10 yaş arasında yüzlerce çocuk bir araya geldi.

Bir ay boyunca aldıkları eğitim sonunda namaz, abdest, namaz sureleri, dualar, hadisler öğrenen çocuklar, aldıkları eğitimi final niteliğinde yapılan bir programla nihayete erdirdiler.

Fatih saraçhane parkında bir araya gelen yüzlerce çocuk, ellerinde bulunan “Hayat Namazla Güzeldir”, “Gözümün Nuru Namaz”, “namaz Evin Bereketidir”, “Anne Baba Bana Namazı Öğret” gibi birçok farklı pankartla birlikte Şehzadebaşı Camisi’ne kadar yürüdüler.

Camide devam eden program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından okunan ezan ve kametle birlikte saf tutan çocuklar, cemaatle namaz kıldılar. Çocuklar, kıldıkları namazın ardından tesbihat çekmeyi de ihmal etmediler.

Kılınan namaz ve yapılan tesbihatın ardından ise, çocuklar ezberledikleri hadis ve şiirleri okudular.

EN GÜR SEDA İSLAM’IN SEDASI OLACAKTIR

Programda bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Cemal Çınar, “Toplumu şekillendirenler annelerdir. Siz besmele ile çocuklarınızı camilere göndermeye çalıştınız. Bu çocukların yarın inşallah Kudüs’ün fatihi olacaklarını ümit ediyoruz. Alem-i İslam’ın perişanlığı inşallah istikbalde sizin yetiştirdiğiniz çocuklarla son bulacak ve en gür seda İslam’ın sedası olacaktır.” dedi.

Programda ayrıca Şehzadebaşı Cami imamı da çocuklara hitaben kısa bir konuşma yaptı.

Yapılan programın ardından İLKHA’ya konuşan çocuklar, programı düzenleyen Kur’an Nesli Platformu’na teşekkür ettiler.

Muhammed Yusuf Sivi, “Çok güzel bir program oldu. Kur’an Nesli Platformu’na çok teşekkür ederim. Kur’an-ı Kerim, namaz ve abdest almayı öğrendim.”

İshak Koç, “Kur’an Nesli Platformunun verdiği kitaptan çok şey öğrendim. Namaz kılmaya, Kur’an-ı Kerim okumaya başladım. Hocalarıma teşekkür ederim.”

Büşra Sakçı, “Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Herkes namaz kılsın. Namaz dinin direğidir. Hayat namazla güzeldir.”

KUR’AN OKUMAYI, NAMAZ KILMAYI, ABDEST ALMAYI ÖĞRENDİM

Melis Uslu, “Buraya geldiğimde namazı öğrendim. Burada çocuklar ezan ve Kur’an okudular. Bizi izleyenlere çok selam söylüyorum. Namaz dinin direğidir.”

Gökmen Uslu, “İyi ki buraya geldim. Kur’an okumayı, namaz kılmayı, abdest almayı öğrendim. Buradan herkese selamlarımı yolluyorum.”

Furkan Tilki, “Bir aylık namaz eğitimi aldım. Namaz kılmayı bilmiyordum. Hocalarım namaz kılmayı öğrettiler. Kitap verdiler ve verilen kitaptan çalıştım. Kur’an ve namazı öğrendim. Kur’an Nesli Platformu’na teşekkür ederim.”

Muhammed Hüseyin Fidan, “Bir aylık namaz programıyla çok şey öğrendim. Öğrendiklerimi buraya gelerek uyguladım. Kur’an Nesli Platformu’na bize böyle bir etkinlik yaptıkları için çok teşekkür ediyorum.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir