• DOLAR 32.514
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2427.748
  • ...
İBB’den çıkarılan işçilerin aileleri de eyleme katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

“Kahvaltı Bahane Birliğimiz Şahane” sloganıyla Saraçhane'de bir araya gelen aileler, hep birlikte kahvaltı yaptılar. Ailelere bir destek de Ak Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç’tan geldi.

Kahvaltının ardından Eylem Komuta Başkanlığı tarafından okunan basın açıklamasında, işlerine geri dönecekleri güne kadar eylemlerine devam edecekleri mesajı verildi.

Eylem Komuta Başkanlığı adına basın açıklamasını okuyan Umut Aydoğan, “Birlik ve beraberliğimizi simgeleyen bu anlamlı günde, bizleri yalnız bırakmadığınız için şahsım ve tüm emekçi arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bu haklı davamızda sonuna kadar mücadele edeceğimizi, yılmadan, yıkılmadan hakkımız olan işlerimize geri dönünceye kadar eylemimizi sürdüreceğimizi sizlerin huzurunda tüm kamuoyuna bildirmek isterim.” dedi.

Ne ATM ne bankamatik memuru ne de istihdam fazlası olmadıklarını belirten Aydoğan, alın teriyle ekmeklerini kazandıklarını ve İstanbul’a aşkla hizmet ettiklerini ifade etti.

“İsteğimiz, işten çıkartılan arkadaşlarımızın bir an önce işlerine geri dönmesidir”

Aydoğan, “Geçtiğimiz günlerde Sayın Ekrem İmamoğlu’nun bir programda yaptığı bazı konulara açıklık getirmem gerektiğini düşünüyorum. Öncelikle ilan edilmeden kapalı kapılar ardından işe alım gibi bir şey söz konusu kesinlikle değildir. Buradaki tüm arkadaşlar CV’lerini aylar öncesinden hatta yıllar öncesinden bile İBB iştirakleri internet adresinden doldurmuştur. Liyakatsiz alım, hiçbir sınava hiçbir kritere bakılmadan işe alımdır. Bizler yazılı sınavdan sözlü mülakata, güvenlik soruşturmasından fiziksel mülakatlara tabii tutulduk ve bu aşamalarda başarılı olan arkadaşlar sadece işe alındı. Madem Sayın Ekrem İmamoğlu her konuşmasında ‘İnsan kaynaklarında master yaptım, en başarılı yöneticilerden biriyim.’ diye ifadede bulunuyor, buradan kendisine sesleniyorum; sayın Ekrem İmamoğlu Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı sizden arzumuz bu komisyonun bir an önce sonuçlandırılması ve haksız yere çıkartılan arkadaşlarımın biran önce işlerinin başlarına dönmesidir.” diye konuştu.

“Verilen namus sözlerinin yerine getirilmesini talep ediyoruz”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaptıkları eylemden rahatsız olduğunu belirten Aydoğan, son olarak şu ifadeleri kullandı:

“Sayın İmamoğlu’nun ‘sabahtan akşama kadar davul çalıyorlar.’ diye bir sözü mevcut. Sayın Ekrem İmamoğlu! Sizin ve partinizin anlayışına göre belki böyle eylem olmaz. Evet, sağı solu yıkmadan, yakmadan, devlet malına zarar vermeden, polisle çatışmadan olmaz belki ama bizim aldığımız terbiyede, örfümüzde, âdetimizde anca bu kadar eylem yapabiliyoruz. Ellerinde tencere tava ile eylem yapanlara, 'Demokratik haklarını kullanıyorlar.' diye destek verirken geçmişten günümüze gelen davulun sizi neden bu kadar rahatsız ettiğini anlamış değiliz. Bu sizi bu kadar rahatsız ettiyse sözlü bir uyarı yapabilirsiniz. Emin olun, sizi rahatsız etmemek adına, o davulu da kaldırır, bize yakışanı yaparız. Son olarak sözlerimi Hazreti Ali’nin şu sözleriyle bitirmek isterim. Eğer zalim ısrarla zulme devam ediyorsa bil ki sonu yakındır. Eğer mazlum da ısrarla direniyorsa bil ki zafer yakındır."

Eyleme destek veren AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç ise “Her birinizi tebrik ediyorum. Son derece olgunlukla ekmeğinizi yeniden kazanmak için mücadele veriyorsunuz. Hiçbir taşkınlık yapmadan ekmeğinizin peşindesiziniz. Bu haklı mücadelenizde sonuç alınana kadar sizin yanınızda olacağız.” diye konuştu.

“Bir bankamatik memuru varsa onunla ilgili suç duyurusunda bulunun”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim öncesinde belediye kazanmaları halinde hiç kimseyi işten çıkarılmayacağına dair namus sözü verdiklerini hatırlatan Dalkılıç, konuşmasını şu şekilde sürdürdü;

“Ben namus sözünün ne anlama geldiğini kamuoyunun vicdanına havale ediyorum. Her yerde kucaklaşmaktan bahseden İBB Başkanı’nın kucaklaşmaktan kastı neydi? Büyükşehir’de çalışan, emek veren arkadaşları kucaklamayı başaramayan, onlarla kol kola İstanbul’a hizmet etmeyi başaramayan insan İstanbul ile nasıl kucaklaşacak. Hangi kucaklaşmaktan bahsediliyor. Bunu da kamuoyu adına soruyorum. Burada olan insanları sadece ekmeklerinden etmediniz. Aynı zamanda onları tahkir edici açıklamalar yapıyorsunuz. Bir bankamatik memuru varsa onunla ilgili suç duyurusunda bulunun. Burada ekmeğinin peşinde olan insanlarla ilgili iki seçim arasında işe alındığı gibi açıklamalar var. 7-8 yıldır çalışanların hangi gerekçe ile işten çıkarıldığını kamuoyu merak ediyor. Hangi partiden olursa olsun buradaki emekçi kardeşlerimizin mücadelesini destekliyoruz.” (Nizamettin Aşkın- İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir