• DOLAR 32.352
  • EURO 35.106
  • ALTIN 2317.635
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Elazığ Belediyesinin ev sahipliğini yaptığı fuar kent merkezinde açıldı. Fuarda inşaat ve mobilya sektöründe faaliyet gösteren firmalar, kurdukları stantlarda ürünlerini sergiledi. Fuar alanındaki stantları inceleyen Kavaklı, firmaların sorunlarını dinledi.

Stant açan firmalar, fuarın istenilen neticeyi veremediğini, geçen seneye oranla yüzde 70 oranında düşüşün olduğunu dile getirdiler.

Stant açan firmaların sorunlarını dinleyen Kavaklı, “İnşaat ve Mobilya Fuarı'nda stant açan iş adamlarımızı ve esnafımızı ziyaret ettik. Fuarın, beklentileri karşılamadığını duymak bizi üzdü. Bu fuar bazı esnaflarımızın umudu iken hüsrana dönüşmüş. Birçok ilde iptal edilen fuarın Elazığ’da iş dünyasına kapılarını açması elbette bir başarıdır. Şehrimizin büyümesine ve gelişmesine katkı sağlamak amacı doğrultusunda kurulan fuarların daha düzenli bir şekilde takip edilmesi gerekiyor. Tanıtım ve kalkınmanın adresi konumunda olan fuarlar bizler için bir fırsat oluşturuyor. Yaşanan sıkıntıların tekrarlanmaması için gerekli adımlar atılacaktır İnşallah.” dedi.

“Bir önceki ile kıyaslanınca bu fuarın ilerleyemediği hatta gerilediği görülmektedir”

Kavaklı, “Fuarda amaç ekonomide hareketliliği sağlamak, ilimizin doğal ve kültürel zenginliğini tanıtmaktır. Bu bakımdan çok önemli bir adımdır. Lakin hem stant açan esnaf hem de alışveriş yapanlar memnun değil. Bir önceki fuar ile kıyaslanınca bu sefer ki fuarın ilerleyemediği hatta gerilediği görülmektedir.” ifadelerini kullandı.

AFAD ekiplerinin kurduğu stantı da ziyaret eden Kavaklı, yaşanacak bir doğal afette nasıl tedbir alınması gerektiğine dair AFAD ekiplerinden bilgi aldı. (Mustafa Daştan – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız