• DOLAR 32.339
  • EURO 35.207
  • ALTIN 2246.682
  • ...
Çocuklar namaz için bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kur’an Nesli Platformu tarafından birçok farklı ilde düzenlenen “Hayat Namazla Güzeldir” programları devam ediyor. Bu kapsamda, platformun Marmara Koordinatörlüğü tarafından İstanbul’da düzenlenen program sayesinde, 7-10 yaş arası yüzlerce çocuk bir araya geldi.

Bir ay boyunca aldıkları eğitim sonunda namaz, abdest, namaz sureleri, dualar, hadisler öğrenen çocuklar, aldıkları eğitimi final niteliğinde yapılan bir programla nihayete erdirdiler.

Fatih Saraçhane Parkında bir araya gelen yüzlerce çocuk, ellerinde bulunan “Hayat Namazla Güzeldir”, “Gözümün Nuru Namaz”, “Namaz Evin Bereketidir”, “Anne Baba Bana Namazı Öğret” gibi birçok farklı pankartla birlikte Şehzadebaşı Camisine kadar yürüdüler. Yine aynı saatlerde, Anadolu yakasında da bir program yapıldı. Anadolu yakasında yapılan program, Çamlıca Camii'nde düzenlendi.

Camide devam eden program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından okunan ezan ve kametle birlikte saf tutan çocuklar, cemaatle namaz kıldı. Çocuklar, kıldıkları namazın ardında tesbihat çekmeyi de ihmal etmediler.

Kılınan namaz ve yapılan tesbihatın ardından ise, çocuklar ezberledikleri hadis ve şiirleri okudular.

“İnşallah bu çocuklar Kudüs’ün fatihi olacaklar”

Programda bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Cemal Çınar, “Toplumu şekillendirenler annelerdir. Siz besmele ile çocuklarınızı camilere göndermeye çalıştınız. Bu çocukların yarın inşallah Kudüs’ün fatihi olacaklarını ümit ediyoruz. Âlem-i İslam’ın perişanlığı inşallah istikbalde sizin yetiştirdiğinin çocuklar sayesinde, en gür seda İslam’ın sedası olacaktır.” dedi.

“Kur’an Nesli Platformuna çok teşekkür ederiz”

Yapılan programın ardından İLKHA’ya konuşan çocuklar, programı düzenleyen Kur’an Nesli Platformuna teşekkür ettiler.

Muhammed Yusuf Sivi, “Çok güzel bir program oldu. Kur’an Nesli Platformuna çok teşekkür ederim. Kur’an-ı Kerim okumayı, namaz kılmayı ve abdest almayı öğrendim.

İshak Koç, “Kur’an Nesli Platformunun verdiği kitaptan çok şey öğrendim. Namaz kılmaya, Kur’an-ı Kerim okumaya başladım. Hocalarıma teşekkür ederim.”

Büşra Sakçı, “Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Herkes namaz kılsın. Namaz dinin direğidir. Hayat namazla güzeldir.”

Melis Uslu, “Buraya geldiğimde namazı öğrendim. Burada çocuklar ezan okuyup Kur’an okudular. Bizi izleyenlere çok selam söylüyorum. Namaz dinin direğidir.”

Gökmen Uslu, “İyi ki buraya geldim. Kur’an okumayı, namaz kılmayı, abdest almayı öğrendim. Buradan herkese selamlarımı yolluyorum.

Furkan Tilki, “Bir aylık namaz eğitimi aldım. Namaz kılmayı bilmiyordum. Hocalarım namaz kılmayı öğrettiler. Kitap verdiler ve verilen kitaptan çalıştım. Kur’an ve namazı öğrendim. Kur’an Nesli Platformuna teşekkür ederim.”

Muhammed Hüseyin Fidan, “Bir aylık namaz programıyla çok şey öğrendim. Öğrendiklerimi buraya gelerek uyguladım. Kur’an Nesli Platformuna bize böyle bir etkinlik yaptıkları için çok teşekkür ediyorum.” (Nizamettin Aşkın- İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir