• DOLAR 32.338
  • EURO 35.192
  • ALTIN 2244.464
  • ...
Kızılay’dan kan bağışında bulunan postacıya gümüş madalya
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde Kızılay’a sık sık kan bağışında bulunan posta görevlisine gümüş madalya hediye edildi.

Hilvan’a belirli zamanlarda gelen ve Hükümet Konağı önünde kan bağışı toplayan Kızılay, ilçede postacı olan Bedir Maça’ya 25 ünite kan bağışında bulunduğu için, gümüş madalya hediye etti.

Kan bağışı konusunda duyarlı olan ve sürekli kan bağışında bulunan postacıya teşekkür eden Doktor Hasan Alak, kan bağışının hem vericiye hem de alıcıya faydası olduğunu söyledi.

Alak, “Kızılay olarak 10 ünite kan bağışında bulunan vatandaşlara bronz madalya, 25’e gümüş, 35’e altın madalya, 45 ünite kan bağışında bulunanlara ise plaket veriyoruz. Bedir Maça abimiz de, 25 ünite kan bağışında bulunduğu için kendisine gümüş madalya hediye ettik. Bu toplumsal duyarlılığı artırma ve kan bağışı teşvik için yapılan bir uygulamadır. Bu duyarlılık için Bekir abiye teşekkür ediyoruz. Kan bağışında bulunmanın hem vericiye hem de alıcıya faydası vardır. Tabi alıcının kan ihtiyacı varsa alabilir, yoksa zararlıdır. Kan, bir organ naklidir. Kanser, lösemi ve trafik kazalarında ani kan kaybı olduğu için, acilen kana ihtiyaç duyuyoruz. Başka şekilde zaten hastalara kan vermiyoruz. Eğer kanı yüksek ise baş ağrısı dolaşımı zorluyor, tansiyonu yükseltiyor. Kan verme, vücutta kaşınma ve yanma etkisini azaltıyor ve tansiyon düşüyor. Kan her zaman acil olarak ihtiyaç duyulan bir şey.” dedi. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir