• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
"İnanç özgürlüğü ve farklı kimlikler anayasal güvence altına alınmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saadet Partisi GİK Üyesi Muammer Bilgiç’in merhum Mehmet Yavuz için HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığına yaptığı taziye ziyaretinde konuşan HÜDA PAR GİK Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, inanç özgürlüğü ve farklı kimliklerin anayasal güvence altına alınması gerektiğini ifade etti.

Saadet Partisi GİK Üyesi Muammer Bilgiç, beraberinde Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan ile birlikte, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığına taziye ziyaretinde bulundu.

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu ve Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş tarafından karşılanan heyet, ziyaretleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Ziyarette, 28 Şubat döneminde gördüğü işkenceler sebebiyle yakalandığı kanser sonucu hayatını kaybeden merhum Mehmet Yavuz'un ruhuna Fatiha okundu. Saadet Partisi GİK Üyesi Bilgiç, vefatı nedeniyle merhum Yavuz’a Allah'tan rahmet, HÜDA PAR camiasına sabır temennilerini yineledi.

Merhum Yavuz’un hayatından bazı kesitlerin sunulduğu ziyarette, Yavuz’un büyük bir dava adamı olduğu vurgusu yapıldı. Vefat etmeden önce merhum Yavuz ile özel bir TV programına konuk olduğunu hatırlatan Bilgiç, merhumun güzel bir insan olduğunu vurgulayarak kendisinden istifade ettiğini söyledi.

"Kürt meselesi ve çözüm önerileri" başlığıyla hazırlamış olduğu tezi merhum Yavuz’a sunduğunu ve kendisinin bu tezi çok beğendiğini söyleyen Bilgiç, merhum Yavuz'un vefatı nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirerek sevenlerine sabır diledi.

Merhumun dile getirmiş olduğu insani ve İslami hakikatlerin, HÜDA PAR’ın parti programında yer alan ana ilkeler olduğunu belirten HÜDA PAR GİK Üyesi Tanrıkulu ise var olan sorunların adalet temelinde çözülebileceğini belirterek, inanç özgürlüğü ve farklı kimliklerin anayasal olarak güvence altına alınması gerektiğini söyledi.

Ülkemizde ve İslam coğrafyasında bu iki önemli ilkenin, adalet ve kardeşlik temelinde hayata geçirilmesi durumunda normalleşmenin sağlanacağını ifade eden Tanrıkulu, merhum Yavuz’un sadece ülkemiz için değil, İslam dünyası için ve hatta insanlık için bir kayıp olduğunu kaydetti.

Tanrıkulu, ziyaretlerinden ötürü Saadet Partisi heyetine teşekkür etti. (Ramazan Casuk-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir