• DOLAR 32.37
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2325.369
  • ...
Evlat nöbetindeki aileler: Sürekli tehdit ediliyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Evlat nöbetindeki aileler, HDP/PKK’liler tarafından tehdit ediliyor. Oturma eyleminin sonlandırılması adına sürekli tehdit edildiklerini ileri süren acılı aileler, hiçbir tehdide boyun eğmeyeceklerini, çocuklarını almadan da buradan ayrılmayacaklarını belirtiyorlar.

Kaçırılan kızı Yasemin için oturma eylemini sürdüren acılı anne Yıldız Ballı, evlat nöbetini sonlandırmak için eşinin aranarak tehdit edildiğini ileri sürdü.

Anne Ballı, “Ölen ne olacak? Evladımızı götürdüler. Kardeşi, kardeşe öldürtüyorlar. Artık dayanamıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan buna bir dur desin. Yeter artık! Biz ölmek istemiyoruz, evlatlarımız ölmek istemiyor. Yavrularımız babasız büyümesin. Buna dur demenin zamanı geldi, geçiyor. 5 yıldır evladım nerede? Kaç gündür buradayız, artık dayanamıyoruz.” dedi.

 Eşinin tehdit edildiğini ileri süren anne Ballı, şunları söyledi:

“Akşam eşimi arayarak, ‘Eşin televizyona çıkmayacak.’ diye tehdit etmişler. Ama ben çıkacağım. Bu kız gelmediği, bu çocuklar babasız kaldığı sürece ben buradayım. Ben kendimi saklamıyorum. Kızımı getirmezlerse, burayı yakarım. İstanbul Esenyurt’ta Zinet Ateş, babasıyla beraber eşimi arayıp tehdit etmiş. Benim kızımı götüren Zinet Ateş gelinlik giydi, benim kızım kefen giydi. 2015’te Yasemin’imin öldüğünü ilan etmişler. Bunlara hakları yok. Kızım gelmediği sürece ben bu dünyayı yakarım.  Kim ne derse desin, buradan gitmeyeceğim. Diğer çocukları kaçırılan annelere de sesleniyorum. ‘Korkmayın, gelin beraber mücadelemizi verelim.”

Geçtiğimiz günlerde oturma eyleminde bulunan bir aileyi tehdit eden şahıs, polis tarafından gözaltına alınmıştı. (M. Said Çelik - Şükrü Tontaş-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir