• DOLAR 32.554
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2436.533
  • ...

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, 10 Eylül itibarıyla çekirdeksiz kuru üzüm alımlarına başladıklarını belirterek, "Gelinen noktada yaklaşık 10 bin ton civarında bir randevu var. Bunun 3 bin tonu teslim edilmiş durumda. Günden güne TMO'nun alımlarına ilgi yoğunlaşmakta, bu da memnuniyet verici." dedi.

Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki üzüm alım merkezini ziyaret eden Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal burada yaptığı açıklamada, bu yıl üründe rekolte ve kalitenin yüksek olduğunu belirtti.

Geleneksel ihraç ürünü olan kuru üzümü en değerli şekilde pazarlamak istediklerini dile getiren Güldal, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin çekirdeksiz kuru üzümde fiyatın 10 liranın altına düşmesi halinde piyasaya müdahale edileceği yönündeki açıklamasını hatırlattı.

Güldal, sözlerine şöyle devam etti, "İlk başlarda 10 liranın üzerinde giden fiyatlar bir süre sonra 8 liraya gerilemeye başlayınca müdahale alımı kararı verdik. Bu nedenle 10 Eylül itibarıyla 9 numara üzümü 10 liradan almaya başladık. Gelinen noktada yaklaşık 10 bin ton civarında bir randevu var. Bunun 3 bin tonu teslim edilmiş durumda. Günden güne TMO'nun alımlarına ilgi fevkalade yoğunlaşmakta, bu da memnuniyet verici.” (İLKHA)