• DOLAR 32.574
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2500.453
  • ...
Başbakan ve Bakanlar Kurulu Hakkında Suç Duyurusunda Bulunuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, insanlığa karşı suç işledikleri gerekçesiyle Başbakan Recep Tayyib Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Başbakan Yardımcısı Bülend Arınç ve Bakanlar Kurulunun tüm üyeleri hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvuru yaparak suç duyurusunda bulundu.
 
Kılık Kıyafete Karışmak İnanca Baskıdır
Çevik, yaptığı suç duyurusunda, 27 Kasım 2012 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren MEB kılık kıyafet yönetmeliğinin hukuksuz olduğunu vurguladı. Sözkonusu kanunları uygulayanların ve uygulatanların da ayrımcılık ve insanlığa karşı suç işlediklerinin belirtildiği şikayet dilekçesinde Çevik, "Başörtü Allah`ın bir emridir. Başörtü sadece İHL`de okuyanlara farz değildir. Kamuda çalışan tüm bayanların ve İlkokul da dahil tüm öğrencilerin kılık kıyafete karışmak inanca baskıdır. Evrensel hukuk ilkelerine, BM ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmelerine ve Türk Ceza Kanunlarına göre suçtur ve insanın doğuştan var olan temel hak ve hürriyetleri gasp edilmiştir. Başörtüyü kamuda ve imam-hatip lisesi haricindeki okullarda yasaklayarak, faizi yasaklamayarak zulüm köleleştirme sömürü sistemini devam ettirerek Allaha karşı savaş ilan edenlerin, müşahede altına alınmalarını talep ediyorum" dedi.
 
Anayasada Yer Alan Eşitlik İlkesi İhlal Edilmiştir
Anayasa`da toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı bir hukuk devleti olduğunun vurgulandığını belirten Çevik, "Ayrıca "kanun önünde eşitlik" ilkesi ile de, herkesin, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşit olduğu vurgulanmıştır/ Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür" ifadelerini kullanarak "Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar" dedi.
 
Başbakan ve Bakanlar Kurulu Suç İşlemiştir
Çevik, suç duyurusunda, "Söz konusu kanunun altında imzası olan Başbakan Recep Tayyib Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Bakanlar Kurulunun tüm üyeleri hakkında, ayrımcılık, kadına psikolojik şiddet, mobbing, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, halkı kin nefret ve düşmanlığa sevketme, çocuklarımızın ruhsal ve manevi gelişimlerine zarar verme, eğitim öğretim hakkını engelleme ve özellikle insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı cezalandırılmasını istiyorum" ifadelerine yer verdi.
 
Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, ayrıca yeni MEB yönetmeliğinin yürütmeliğinin durdurulması Danıştay`a başvuracağını söyledi. (Abdusselam Güneş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir