• DOLAR 32.534
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2493.333
  • ...
SON DAKİKA
İstanbul din görevlilerinden evlat nöbetindeki ailelere destek ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İstanbul Din Görevlileri Derneği Başkanı Metin Kaçar, beraberindeki heyetle birlikte, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nın önünde evlat nöbetini sürdüren aileleri ziyaret etti.

Ailelerin acılarını paylaşan Kaçar ve beraberindeki heyet, 8 bin 500 din görevlisini temsilen ailelere destek için geldiklerini söyledi.

İdris-i Bitlisi'nin mekânı, Ahmed-i Hani'nin yaşadığı, İyaz Bin Ganem'in fethettiği, yüzlerce sahabenin metfun bulunduğu Diyarbakır'a çok önemli bir görevi ifa etmek için geldiklerini dile getiren Kaçar, "Aziz vatanımızın birliğine, dirliğine, huzuruna göz diken, kurşun sıkan, mermi atan hainler tarafından evlatları kaçırılan annelerin şerefli direnişine destek olmak üzere geldik. Kur'an'ın ifadesiyle 'Evlat, göz aydınlığı, göz nurudur.' Bir anne-babadan her şeyini; malını mülkünü alın, ama gözünün nuru, gözünün aydınlığı olan evladını almayın. 3 Eylül'den bu yana bu kapının önüne anneler, bu ruhla ile bir araya geldiler." dedi.

Annelerin talebini hatırlatan Kaçkar, şunları söyledi:

"Anneler diyorlar ki 'Gözümüzün aydınlığı, nuru olan, yemeyip yedirdiğimiz, giymeyip giydirdiğimiz, uyumayıp uyuttuğumuz, beslenmeyip beslediğimiz yavrularımızı geri verin. Batsın sizin ideolojiniz. Batsın sizin demokrasi oyununuz. Biz bu oyunlara gelmeyiz. Bizi bu oyunlarla kandırmayın. Şerefli bayrağımız altında bir ve beraber yaşamak istiyoruz. Ama bu yaşantımız içinde evladımız dağda olmasın. Evladımız teröristin elinde olmasın. Evladımız aynı sofrada bizimle beraber olsun.' diyorlar. Bu direnişi başlatan bir annemizdi. Ama bugün 44 ailenin bu şerefli mücadeleye katıldığını müşahede ediyoruz. Destek için buradayız. Belki fiziki olarak bir daha buraya gelme imkânımız olmayacak ama okuduğumuz her bir ayette, her bir sayfadan, cüzden, sureden, hatimden sonra aklımızda hep Diyarbakır anneleri olacak." (Mehmet Sait Çelik, Şükrü Tontaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir