• DOLAR 32.381
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2325.169
  • ...
İstanbul Havalimanı'nda 13 kilo kokain bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yürütülen uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele faaliyetleri kapsamında, İstihbarat Bilgi Sistemi ve Varış Öncesi Yolcu Bildirim Sistemi üzerinden hava yoluyla seyahat eden yolculara ilişkin risk analizi çalışması yapıldı.

PASAPORT KONTROLÜNDE YAKAYI ELE VERDİ
Yapılan çalışma sonucunda Sao Paulo’dan İstanbul’a, farklı günlerde gelecek olan uçaklarda seyahat eden Şili ve Hollanda uyruklu iki şahıs, şüpheli olarak değerlendirilip takibe alındı. İlk olayda, uçağın yanaşacağı körükte önlem alan NarkoKim ekiplerince uçak kapısında yapılan pasaport kontrolünde, Şili uyruklu şahıs tespit edilerek, beraberinde bulunan çantalar arandı.

VALİZDEN ÇIKTI
Yolcunun uçak altına verilen bagajına narkotik dedektör köpeklerinin aşırı tepki vermesi üzerine valiz, x-ray taramasından geçirildi. Gümrük Muhafaza NarkoKim ekiplerince şahsın valizinde yapılan aramada, 10 paket içerisinde toplam 10 kilogram 530 gram ağırlığında.

 KARBON KAĞIDINA SARDILAR
İkinci olayda ise Hollanda uyruklu yolcunun bagajlarında yapılan aramada, yolcu valizinde taban kısmına özel olarak yapılmış gizli bölme tespit edildi. Yapılan aramada bölme içerisinde dışı karbon kağıdına sarılı vaziyette 2 pakette toplam 2 kilogram 760 gram ağırlığında.

Bu haberler de ilginizi çekebilir