• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
Gaspçı işgal rejimi iki şehid cenazesini teslim etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejimi birini beş aya yakın bir süredir birini de bir aydan fazla süredir rehin tuttuğu iki şehid cenazesini dün teslim etti.

Şehidlerden birinin Kudüs'ün doğusundaki El-Ayzeriyye beldesinden diğerinin ise Batı Yaka'nın kuzeyindeki Kalkiliya'dan olduğu belirtildi. 

Filistin Sivil İşler Komitesi, şehid Ömer Yunus'un cenazesini Kalkiliya'nın yakınında bulunan İlyahu geçidinde teslim aldıklarını bildirdi. 

Filistin Kızılay Cemiyeti ise yaptığı açıklamada şehid Nesim Ebu Rumi'nin cenazesini Kudüs'ün doğusundaki Ebu Dis beldesinde bulunan El-Cebel mülteci kampında teslim aldığını ve Beytu Cala Hükümet Hastanesi'ne naklettiğini bildirdi. 

Henüz 14 yaşında olan Ebu Rumi'nin geçtiğimiz Ağustos ayının ortasında işgal çetelerinin Mescid-i Aksa'nın kapılarından olan Silsile Kapısı'nın yakınında işgal çetelerinin üzerine ateş açmaları sonucu şehid olduğu ifade edildi. 

20 yaşındaki Ömer Yunus ise geçtiğimiz Nisan ayının sonuna doğru Nablus'un güneyindeki Za'tera askeri geçit noktasında bir bıçaklı eyleme kalkıştığı belirtilmişti. Yunus, işgal çetelerinin kendisine saldırması sonucu ağır yaralanması sebebiyle kaldırıldığı Bilinson Hastanesi'nde, yaralanmasından bir hafta sonra hayatını kaybetmişti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir