• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Yaşam sitelerinde artık bu zorunlu olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde, inşaat firmalarına ve müteahhitlere, yeni inşa edilecek yaşam alanları ve sitelere, belediye tarafından meyve ağacı bulundurma zorunluluğu getirildi.

Dünyada Fransa'nın başkenti Paris'te örneği olan kent içinde organik tarım modelini Diyarbakır'a getirmek için pilot olarak belirlenen noktalarda organik meyve ve sebze yetiştirme bahçeleri oluşturmaya başlayan Bağlar Belediyesi, tarıma hazır hale getirdiği bölgelerde ilk etapta meyve fideleri dikmeye başladı. İlk fideyi kendi elleriyle toprağa yerleştirip sulayan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, inşaat firmalarına ve müteahhitlere inşa edecekleri sitelerde en az bir meyve ağacı bulundurma zorunluğu getirerek bu konuda bilinç oluşturmak istediklerini belirtti.

İlçedeki birçok noktada uygulanacak organik meyve ve sebze alanları için ilk fideyi kendi elleriyle diken Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ilçede yapılacak yeni yaşam alanları ve sitelerde meyve ağaçları bulundurma zorunluğu getirmeyi planladıklarını söyledi.

Beyoğlu, "İnşaat firmalarına ve müteahhitlere inşa edecekleri sitelerde en az bir meyve ağacı bulundurma zorunluğu getirerek bu konuda bilinç oluşturmak istiyoruz. Yarınlarımızın teminatı olarak gördüğümüz çocuklar sitelerde bu bilinç ve anlayışla büyüyecek." dedi.

Organik tarıma önem verdiklerini belirten Beyoğlu, "Vatandaşımız hak ettiği organik tarım ürünlerine, meyve ve sebzelere kendi ilçesinde ucuz fiyatlarla ve kaliteli ürünlerle ulaşsın istiyoruz. Bunun için başlattığımız çalışmalarda fidanları dikmeye başladık. İlçemiz ve Diyarbakır'ımız için hayırlı olsun. Kısa zaman sonra sebze üretimine de başlayacağız. Bu konuda bir bilinç oluşturmak istiyoruz. Vatandaşlarımızı buna teşvik edeceğiz. Bu proje ile hem üretecek hem de ekonomik istihdam oluşturmuş olacağız." ifadelerini kullandı. (Ramazan Zeren-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir