• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İzmir’de başörtüsü hazımsızlığı! LAİKÇİ NEFRET HORTLADI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

İzmir’de 28 Şubat’ı hatırlatan bir skandal yaşandı. Foça ilçesinde ‘Gaziler Günü’ dolaysıyla düzenlenen etkinlikte sunuculuk yapan kadın öğretmenin başörtülü olduğunu gören laikçi zihniyetin nefret damarları kabardı. 10 kişilik bir güruhun akıllara ziyan tesettür hazımsızlığı tepkiyle karşılandı.

BİR KADININ İNANÇLARINA UYGUN GİYİNMESİNİ KABUL EDEMEDİLER

Tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’in Foça ilçesinde de ‘Gaziler Günü’ dolaysıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinlik alanında bulunan 10 kişilik bir güruh sunuculuk yapan kişinin başörtülü biri olduğunu görünce alanı terk etti. Nefretlerini gizleyemeyen güruh adına konuşan Emekli Deniz Piyade Albay Nabi Duru ise kendilerini şu akla ziyan ifadelerle savundu: “Cumhuriyet Meydanı'na törene geldiğimizde, törenin başlangıcında gaziler olarak sunucu hanımefendinin kıyafetinin Cumhuriyet değerlerine uygun olmadığını görünce çok üzüldük. Bu protestomuzu toplu olarak kaymakam ve tören alanında bulunanlara ileterek tören alanını terk ettik.” Her fırsatta ‘yaşam tarzına müdahale’ diye bağırarak ahlaksızlıklarına kılıf arayan laikçi zihniyet sahibi güruh, bir kadının inançlarına uygun giyinmesini kabul edemediler.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPTI

Törende yaşanan skandal olayla ilgili açıklama yapan Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar ise sunuculuk yapan kadın öğretmenin resmi kadrolu öğretmen olduğunu ve kıyafetin mevzuata uygun olduğunu belirtti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Akar, "Okulun resmi kadrolu Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Gaziler Günü programında sunucu olarak görev almıştır. Mevzuatımıza göre kadın öğretmenler kamusal alanda başörtüsü ile görev yapabilmektedirler. Öğretmen başörtülü olarak derslere girebilmekte resmî törenlere katılabilmektedir. Görevini bu kapsamda yürütmüştür. Ferdi yapılan protestoya karşı çıkarak törene katılan tüm katılımcılar başta olmak üzere, resmi ve sivil erkan, sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlar öğretmenimizin yanında yer almıştır. Gaziler Günü'ne yakışır şekilde tören icra edilmiş, birlik beraberlik içinde olunmuştur. Birlik ve beraberlik içinde olunması nedeniyle tüm katılımcılara teşekkür edilmiştir." ifadelerini kullandı.

HER FIRSATTA DEĞERLERİMİZE SALDIRIYORLAR

Başörtüsünün kamuda serbest kılınmasının ardından yıllar geçmesine rağmen laikçi zihniyet bu duruma henüz alışamadı. Her fırsatta İslami değerlere saldırıyor, nefretlerini dile getiriyorlar. Özellikle seçim dönemlerinde özgürlükçü, liberal havaya bürünen laikçiler seçimden sonra asıllarına dönüyor ve kinlerini kusmaya devam ediyorlar. Yıllardan beri milletin değerleriyle barışmayan bu güruh her fırsatta değerlerimize saldırmaktan da geri durmuyor.

KADIN DERNEKLERİNDEN SES YOK!

Her fırsatta kadını savunduklarını dile getiren sözde kadın dernekleri ise olaya tepkisiz kaldı. Söz konusu başörtülü öğretmen olunca olayı görmezden gelen kadın dernekleri, daha önceki olaylarda söz konusu şortlu bir kadın olduğunda ortalığı ayağa kaldırıyordu. İkiyüzlü oldukları ve amaçları kadınları savunmak değil de kadınları kapitalizmin bir sömürü aracına dönüştürmek olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

28 ŞUBAT DÖNEMİNİ HATIRLATTI

Kamusal alan zırvası ardına saklanarak değerlerimize düşmanlık eden laikçi kesim en vahşi yüzünü 28 Şubat döneminde göstermişti. Başörtülü öğrencileri ikna odalarına mahkum eden üniversite önlerinde düzenlenen eylemlere coplarla müdahale den zihniyet henüz hafızlardaki tazeliğini korurken Foça’da yaşanan olay bir kez daha bizi o günlere götürdü. Sakalından dolayı fişlenenler, namaz kıldığı için görevinden alınanlar ve evlatlarının yemin törenine giden başörtülü annelerin askeriyeye alınmadığı günler geride kaldı derken laikçi zihniyet hortladı ve İzmir’de bir kez daha var olduğunu gösterdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir