• DOLAR 32.599
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2496.244
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan araya girdi husumetli aileler barıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ergani’de husumetli aileleri barıştırmak amacıyla eski Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın katılımıyla düzenlenen barış programı düzenlendi. Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefonla bağlanarak katılımcılara hitap etti.

Ergani ilçesinde 2011 yılında Gül ve Kaplan aileleri arasında çıkan kavgaya Karaduman ve Kahraman ailelerinde karışmasıyla 8 kişi yaralanmış, olayların büyümemesi aile fertleri farklı il ve ilçelere taşınmak zorunda kalmışlardı.

Yaklaşık 2 hafta Cumhurbaşkanı’nın Malatya ziyaretinde Erganili 3 kız kardeş aileler arasında yaşanan hadiseyi Cumhurbaşkanı ile paylaştılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarıyla Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu ile kanaat önderleri ailelere ulaşarak barış programı düzenlendi.

Mehmet Çiçek’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan barış programında İsmail Şanlı selamlama konuşması yaptı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vali Güzeloğlu'nu telefonla arayarak katılımcıları selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: “Değerli kardeşlerim bildiğiniz gibi bizim dinimiz İslam, barış dinidir ve Arapça'da sin kelimesi İslam'ın köküdür barış anlamına gelir. Sizler bugün elhamdülillah böyle bir barışı gerçekleştirdiğiniz için sizleri şahsım ve milletim adına en kalbi duygularla selamlıyorum. Çünkü ne varsa barışta var. Ayeti kerimede Rabbimizin buyurduğu gibi ‘Ancak mü'minler kardeştir.’ Dolayısıyla kardeşlerin arasında bu tür dargınlık kırgınlık olmaz, olmamalı. Şimdi sizler de inşallah bu kardeşliğinizin, kardeşliğimizin görevini bundan sonraki süreçte yerine getirerek Rabbimin yarattığı, emrettiği gibi yaşarsanız bizleri de aileleri de mutlu etmiş olursunuz. Bu mübarek cuma gününde de sizlere kalbi selamlarımı gönderiyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Rabbim aranızdaki muhabbeti arttırsın daim kılsın.” dedi.

Ardından ailelerin barış yemeğini kabul ve iştiraklerinden dolayı teşekkür konuşması yapan Vali Güzeloğlu, “Bu mübarek cuma gününde barışı kabul ederek bugün bir araya gelmemize vesile olan ailelerin değerli büyüklerine çok teşekkür ediyorum. Rabbim bu duruşu zenginleştirsin, kardeşliklerini güçlendirirsin ve geleceğe doğru büyük yürüyüşümüzü ilelebet payidar eylesin.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Bozdağ’a da ithafta bulunan Güzeloğlu, “Şüphesiz burada teşekkür etme noktasında Bakanımız Bekir Bozdağ beyefendiye de ayrı bir başlık açmamız lazım. İlk günden itibaren Bakanımız bu meselenin sonuca ermesinde, barışın gerçekleşmesinde bir kardeşlik ruhu içerisinde her zaman bizimle birlikte oldu ve bugün de yoğun gündemine rağmen aramıza geldi.” şeklinde konuştu.

Aileler arasındaki barış sürecini anlatarak konuşmasına başlayan Bozdağ, insanlar arasındaki sevgi ve muhabbete değinerek, “İnsanların birbirini sevmesi, sayması, değer vermesi, yüceltmesi kadar güzel bir şey yoktur. Biz birbirimizi seversek, sayarsak, yüceltirsek esasında kendimizi yükseltmiş kendimizi daha iyi bir noktaya taşımış oluruz.” diye belirtti.

Kur’an-ı Kerim’den barış ayetler okuyarak konuşmasını sürdüren Bozdağ, "Cenab-ı Allah affetmeyi bağışlamayı övüyor ve bu işi azmedilecek kişilerden olarak gösteriyor. Yusuf'u bize örnek gösteriyor arayı düzeltmeyi ve affetmeyi Kur'an-ı Kerim de övüyor. Onun için de burada bugün Allah'ın Kur'an'da övdüğü hayırlı bir işi sizler beraber gerçekleştirdiniz. O yüzden de hepinize tekrar tekrar şükranlarımı sunuyorum.” dedi. (Ramazan Zeren-İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir