• DOLAR 32.379
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Şırnak'ta 426 konut hak sahiplerine verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şırnak merkezde 14 Mart-14 Kasım 2016 tarihleri arasında PKK'nin çukur siyaseti ve sokağa çıkma yasağının ardından çıkan çatışmalar ve patlayan bombalar nedeniyle yıkılan ve kullanılamaz hale gelen evler, TOKİ tarafından yıkılarak yerine yeni binalar yapıldı.

Yerle bir olan mahallelerde 3 yıl önce yapımına başlanılan ve büyük oranda inşaatı bitirilen 5 bin 716 konut, hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

İsmetpaşa ve Gaziapaşa Mahallelerindeki 582 hak sahibinden 156'sı, birden fazla daireleri olanlara "konut eksikliği" gerekçesiyle yapılan yüzde 35'lik kesinti uygulamasına tepki amaçlı şartnameyi imzalamadı. Yapılan yüzde 35'lik kesintinin başka mahallelerde yapılan konutlardan arta kaldığı zaman verileceği belirtilmişi.

Böylelikle şartnameyi imzalayan 426 hak sahibi için, Gençlik Spor ve İl Müdürlüğü salonunda noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi.

Kura çekimine hak sahiplerinin yanı sıra, önceden kiralık ev bulmak isteyen memurların katılımı da dikkat çekti.

Tek-tek çağrılan hak sahipleri, noter huzurunda kendi elleriyle kuraları çekti.

"Her ay kura çekimi yapılacak"

Kura çekimi sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Nihat Ürper, ileriki aylarda geriye kalan etapların teslimatı için her ay kura çekimi yapacaklarını söyledi.

Ürper, "Bugün Şırnak'ta çektiğimiz 3'üncü kuramız. İsmet paşa'daki 582 konutun kurasını çekiyoruz. Bugün bu mahalleden 351 konut dağıtacağız. Bahçelievler ve Cizre'den talepleri topladığımızda toplamda 426 konut dağıtıyoruz. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Önümüzdeki süreçte ayda bir şekilde kura çekip geri kalan etapları da dağıtacağız." dedi.

Hak sahiplerinden Şahin Ürper ise "Arka taraftaki kalabalığı görüyorsunuz. Bu halk çilekeştir. 10 ay süreyle şehrinden çevre illere göçler oldu. Mağdur olan herkes, heyecanlı bekleyişle yuvalarını kavuşmayı bekliyorlardı." şeklinde konuştu.

"Artık huzur, güven istiyoruz." diyen Ürper, şöyle devam etti: "Ölüm ve kan ile gözyaşının dökülmesini istemiyoruz. Zaman birlik ve beraberlik zamanıdır." (Ahmet Uçar-İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir