• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
Diyarbakır`ın Yeni Havaalanı Terminali 2015`te Bitiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır`daki sulama projeleri, Pamukçay Barajı ile Kıralkızı-Dicle Cazibe Sulamaları 2. ve 3. kısım anakanal inşaatları ile de 960 bin dekar tarım alanına su sağlanacak olan ve 4 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu açılışı için Diyarbakır`a gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valiliğinde yaptığı açıklamada, Diyarbakır terminal bitiş süresinin iki yıl içerisinde bitirileceğini söyledi.

 

Bakan Eker, yaptığı açıklamada, yeni havaalanı terminal binası inşaatında apron ve taksi yolu inşaatı devam ettiğini, normalde 2013 yılı sonunda bitmesi öngörülürken Haziran ayında teslim edilmesi üzerinde çalışıldığını söyledi. Yeni bir terminal binası yapacaklarını söyleyen Bakan Eker, \"Yeni bina yapımı ile ilgili olarak 27 Aralık`ta son teklifleri alacağız. 257 milyon lira ödenek ayırarak yaklaşık 96 bin metre kare kapalı alana sahip, son derece büyük yılda 5 milyon yolcu ağırlayabilecek bir yolcu terminali olacak\" dedi.

 

Diyarbakır`ın havacılık alanında bir uluslar arası merkez olacağını sözlerine ekleyen Eker, son olarak, \"Terminalin bitiş süresi maksimum iki yıl içerisinde bitip hizmete girecek\" dedi. (Osman İçli- M.Furkan / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir