• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kazancıların Dikkat Etmesi Gereken Kurallar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Havaların soğumasıyla beraber kalorifer kazanları yakılmaya başlanırken, ateşleyici Ramazan Kutay, kazan yakılırken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.


Yıllardır bu işi yaptığını ve kazan yakılırken dikkat edilmesi gereken kurallar olduğunu ifade eden Ramazan Kutay, bu işi yapanların öncelikle eğitim alması gerektiğine dikkat çekti.

Kutay, kazan yakılırken yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:
- Öncelikle kazan yakılırken bacanın temiz olup olmadığına dikkat edilerek yılda en az bir defa binanın bacaları temizlenmelidir.
- Kazanın daha iyi ısınmasını sağlamak için eğer kömür ithal ise 15 günde bir yerli kömür ise hafta bir alev borularının temizlenmesi gerekir.
- Kazanı yakmadan önce hidrometre ile kazandaki suyun seviyesine bakılması lazım, eğer su eksilmişse kazana su verilmesi gerekir.
- Kömürün daha faydalı yanmasını istiyorsanız kömürü yerleştirdikten sonra üstten yakmaya dikkat ediniz.
- Kazan suyu sıcaklığına dikkat edilmesi lazım. Suyun sıcaklığı 90 derecenin üzerine çıkmışsa tehlikeye neden olabilir.
- Acil durumlarda elektrik kesintilerinde muhakkak yanınızda bir miktar kül hazır bulundurun bu durumlarda kazan sıcaklığı artar ısıyı düşürmek için kapakları açın üzerine kuru kül bırakınız.
- Yanmakta olan kazana kömür ilave etmeyiniz bu durum is, koku, krom oluşumuna neden olduğu gibi cüruflaşmaya neden olur.
- Kömürün ıslatılarak yakılması kömürün verimini artırabileceği gibi metan gazı salınımına neden olabileceği için dikkat edilmesi gereken bir durumdur.
- Son olarak da kazan yakarken çevre temizliğine önem gösterme noktasında lastik, torba gibi çevreyi kirletecek atıklardan uzak durmak gerekir. (Erkan Yürek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir