• DOLAR 32.427
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2325.98
  • ...
Savaş mağduru çocuklar gönüllerince eğlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği tarafından Suriye'deki Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde çocuklar için sınırsız şenlik etkinlikleri düzenlendi. Suriye'de 2 yıldır düzenlenen "Sınırsız Şenlik" etkinliklerinin üçüncüsü geçtiğimiz gün başladı.

Kilis Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı, Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMDH) ve İnsani Yardım Vakfı İHH'nın katkılarıyla, Kilis'in karşısında bulunan Azez ilçesinin Burakatı köyünde düzenlenen programa, binlerce çocuk katıldı.

21 Eylül Cumartesi gününe kadar sürecek olan etkinliklerde çadır kamplarda yaşayan Suriyeli savaş mağduru çocuklar için sokak oyunları, filmler, gösteriler, deney atölyeleri ve yarışmalar gibi çok sayıda aktivite düzenleniyor.

Suriye'nin çatışmalı olan bölgelerinden kaçarak Türkiye'nin Fırat Kalkanı ve Zeytindalı operasyonları ile güvenli hale getirdiği bölgelerde 2 milyondan fazla insan yaşam mücadelesi veriyor. Çoğunlukla çadır kamplarda kalan bu insanlar arasında en çok zorlananlar ise çocuklar oldu.

800 bin çocuğun yaşadığı tahmin edilen sınır bölgesinde okul çağında olan çocuk sayısı ise 400 bin. Bu çocukların yaklaşık 200 bini eğitim görüyor. Suriye'de savaş mağduru olan bu çocuklara moral vermek için Fırat Kalkanı Bölgesi'nde Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMHD) tarafından gerçekleştirilen "Sınırsız Şenlik" etkinlikleri Pazartesi günü başladı. Yarın sona erecek olan şenliğin son günündeki etkinlikler ise Kilis Elbeyli Geçici Barınma Merkezi'nde olacak.

Azez'in Bıragite köyünde önceki gün başlayan şenlikler kapsamında, Kefergan ve Niyara köyünde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Köyde, yaklaşık 600 çocuğun katıldığı sokak oyunları, gösteriler, atölye çalışmaları ve yarışmalar düzenlendi. Türkiye'den gönüllülerin katıldığı programda, çocuklara kırtasiye malzemeleri ve oyuncaklar dağıtıldı.

Şenliğe katılan öğrencilerden ilkokul 4'üncü sınıf öğrencisi Şeyma Nur, "İlk defa böyle bir etkinliğe katılıyorum, çok eğleniyoruz. İlk defa gösterilere şahit oldum, program çok güzel geçiyor." diye konuştu.

9 yaşındaki Nahide Kasr da "DEAŞ'tan kaçarak Azez bölgesindeki kampa yerleştik. Türkiye'den gelen abilerin ve ablaların yaptığı bu şenlikle çok eğlendik. Bu programı yapanlara ve Türkiye'ye teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ruyah Ali de uzun zamandır bu kadar eğlenmediğini ve gösterilerini beğendiğini belirtirken, Meytem Hıdır da programı düzenleyenlere teşekkür ederek, bu tür eğlencelerin hep devam etmesi dileğinde bulundu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir