• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hafızlar: Evlat nöbetindeki aileleri Kur’an tilaveti ve ilahilerle teselli etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HDP Diyarbakır İl Başkanlığının önündeki evlat nöbetindeki ailelere ziyaretler artarak devam ediyor. Türkiye’nin farklı yerlerinden gelenler, aileleri teselli ederek destek açıklamasında bulunuyorlar.

İstanbul’dan gelen hafız Mustafa Duman ve Selman Okumuş, HDP Diyarbakır İl Binasının önünde oturma eylemini sürdüren aileleri ziyaret ettiler.

Ailelere Yasin-i Şerif dağıtan hafızlar, ailelerle konuşarak dertlerini dinlediler. Hafızlar daha sonra Kur’an-ı Kerim tilaveti ve seslendirdikleri ilahi ve kasidelerle aileleri teselli etmeye çalıştılar.

Kur’an tilaveti ve seslendirilen ilahilerin esnada aileler gözyaşlarına hâkim olamadıkları görüldü. Kur’an tilavetinin ardında hep birlikte Fatiha süresini okuyarak, ailelerin bir an önce çocuklarına kavuşması için dualar edildi.

Yapılan duanın ardında İLKHA’ya konuşan hafız Selman Okumuş, “Allah, ailelerine kavuşmayı nasip etsin. Dağda bulunan o çocuklar, annelerinin acılarıyla, gözyaşları ve ıstırabıyla hiçbir şekilde orada rahat edemeyecekler. Onlara sesleniyorum, ‘Eğer bu sesleri duyuyorsanız annelerinizi, babalarınızı ağlatmayın.’ Bir insan yanlış yapabilir. Allah binlerce hatamızı affediyor. Kusurlarımızı bağışlıyor. Hatanın, kusurun neresinden dönersek kârdır. Çıkın ve gelin.” dedi.

Hafız Mustafa Duman ise okuduğu “Ana başta taç imiş, her derde ilaç imiş, bir evlat pir olsa da anneye muhtaç imiş.” beyitleriyle çocuklara dönme çağrısında bulundu.

Şırnak’ta bulunan sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve aşiretleri temsilen gelen bir heyet de aileleri ziyaret ederek, destek açıklamasında bulundular.

Heyet adına açıklama yapan Tatar Aşireti’nin ileri gelenlerinden Aslan Tatar, artık bu saatten sonra kan akmasını istemediklerini, huzur ve barışın hakim olmasını arzuladıklarını belirtti.

Tatar, “Bundan sonra hep birlikte ülkemize sahip çıkalım. Şer odaklarının nifak tohumlarını bertaraf edelim. Bu güzel coğrafyada insanca yaşamayı Rabbim bize nasip etsin. Çocuklarımızın eğitimiyle uğraşalım. Kanın akmasına sebep olanları Rabbim Kahhar ismiyle kahretsin. Bu coğrafyada çok çektik. Artık analar ağlamasın.” diye konuştu. (Mehmet Sait Çelik, Şükrü Tontaş İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir