• DOLAR 32.388
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.494
  • ...
Cuma çıkışında oturma eylemi yapan annelere destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman'da bir araya gelen 50'yi aşkın STK temsilcisi, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde günlerdir evlat nöbeti tutan annelere destek açıklamasında bulundu.

Cuma namazı çıkışı Kudret Camii önünde yapılan basın açıklamasını KADEM Batman Şube Başkanı Adile Gürbüz okudu.

Ailelerin çocuklarına kavuşmayı beklediğini belirten Gürbüz, "Diyarbakırlı Hacire Akar'ın 'evladımı istiyorum' diyerek HDP Diyarbakır İl Binası önünde başlattığı eylemden kısa süre sonra oğluna kavuşması, bir annenin haklı mücadelesinin neleri beraberinde getireceğini herkese gösterdi. Hacire Ana'dan kısa süre sonra ise Fevziye Çetinkaya, Remziye Akkoyun, Ayşegül Biçer'in oturma eylemine başladığı o binanın önünde bugün yani eylemlerin 18'inci gününde 42 aile çocuklarına kavuşmayı bekliyor." dedi.

Annelerin seslerinin duyulmamasının mümkün olmadığını vurgulayan Gürbüz, "Terörün kara yüzünü yakından bilen, acısını derinden yaşayan halkımızın içinden böylesine cesur ve kararlı annelerin, babaların, eşlerin, kardeşlerin çıkması bizleri barış ve kardeşliğin tesisi için ümitvar kılmıştır. 18 gündür devam eden bu eylemlere, teröre iltisaklı veya sessiz kalmayı seçen bir kesim kör-sağır- dilsiz kalsa da, inkâr edilemez gerçekleri yaşayanlar bizzat anlatıyor. Bu sesleri duymamak mümkün mü? Terör örgütünün kandırdığı oğlunun geri dönmesini isteyen annenin, desteğe gelen bir şehit askerin annesine 'sana bakacak yüzüm yok, beni affet ne olur' diye sarılması yüreklerimizi yakıyor." diye konuştu.

Açıklamasının devamında Gürbüz şunları söyledi:

"Biliyoruz ki ailemiz kutsal, annelerimiz cesur ve fedakâr anneler başta olmak üzere ailelerin eli kanlı terör örgütüne ve destekçilerine karşı yükselen isyanı, içten ve samimidir. Annelerin ve ailelerin çocuklarına kavuşmak için cesur yürekleriyle başlattığı bu eyleme kayıtsız kalamayız.18 yaşından küçük çocukların dahi türlü hilelerle terör örgütü PKK'ye katılmasına sebep olan yolları görüyoruz. Hak ile batılın mücadelesinde Batman halkımızdan aldığımız güçle Batman Sivil Toplum Kuruluşları olarak: barışın, kardeşliğin ve yarınlarımızın inşası için meydanlarda olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Ailesinden koparılan her bir çocuk ve genç evine dönünceye kadar, terörle daha fazla insanımızı yitirmemek için bu sürecin doğrudan takipçisi olacağımızı Batman'dan tüm Türkiye ve dünya kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

Basın açıklamasının ardından kitle sessizce dağıldı. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir