• DOLAR 32.564
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2426.442
  • ...
BATMAN-TÜMSİAD Batman şubesi AB KOBİ Haftası Etkinlikleri kapsamında üyelerini bilgilendirmeye devam ediyor.
 
Bölgede ve Batman`da bulunan yer altı zenginlikleri ve maden yatakları ile ilgili "Yer Altı Zenginliklerimiz" konulu seminer Batman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Alim Baran tarafından TÜMSİAD toplantı salonunda verildi.
 
Seminerde Batman`da ve yakın çevremizde işletilen maden yataklarının jeolojik özellikleri ve kullanım alanlarının yanı sıra, Batman ve çevresinde olası maden yatakları ve yeni bir sahasının üretim aşamasına kadar geçen süreçte yapılması gerekenler ve mevzuatlar hakkında bilgi verilerek yaklaşık maliyetler üzerinde tartışıldı.
 
TÜMSİAD Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt yaptığı açıklamada, bölgenin zengin maden yataklarına sahip olduğunu, bunların arasında petrolün dışında, demir, bakır, fosfor, jifs, alçı taşı ve çimento hammaddesinin bulunduğunu belirterek, bu madenlerin işletilip ülke ve bölge ekonomisine kazandırmak gerektiğini bunda da TÜMSİAD olarak üstlerine düşeni yapmaya hazır olduğunu ifade etti. Yeşilyurt, eğitime konuşmacı olarak katılan Eğitim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Alim Baran`a teşekkür etti.(Veysi Rüzgar-İLKHA)