• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Rusya'da rahipler uçaktan şehre 'kutsal su' döktü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya’da Ortodoks rahipler yurttaşları madde bağımlılığı ve cinsel ilişkiden kurtarmak için şehrin üzerine litrelerce kutsal su döktü.

Din adamları Tver şehri sakinlerini alkol ve madde bağımlığından kurtarmadan önce küçük bir uçağa bindi. Uçak yerden yaklaşık 250 metre yüksekliğe çıktıktan sonra rahipler 70 litre kutsal suyu şehrin üzerine döktü.

Uçağın kapısı açılmadan önce ayin yapan din adamları daha sonra büyük bir kadeh içinde suyu yerdekilerin üzerine dökmeye başladı. Uçakta aynı zamanda o gün mucizevi şekilde alkol bağımlılığından kurtulduğunu iddia eden yeni evli bir adamla eşi de bulunuyordu.

Rahip Alexander bu ritüelin “alkol ve uyuşturucu” kullanımını engelleyeceğini ve “zinayı durduracağını” söyleyerek "Her hastalık bir virüsten kaynaklanır ve her bir virüs kötü ruhtur. Bu yüzden her hastalık aslında manevi bir rahatsızlıktır." diye konuştu.

Rusya milli içkisi votkaya olan düşkünlüğüyle tanınıyor. Ancak Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre, yeni alkol karşıtı kampanyalar votka tüketimini azaltmaya yardımcı oluyor.

WHO'nun son verilerine göre, ülkede 2005’le 2016 yılları arasında ortalama bir kişinin alkol alımı yılda 15,8 litreden 11,7’ye düştü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir