• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
BAE`den `Ortak Helal Standartları` Girişimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber - Dış Haberler Servisi - Riyad Makaev

Birleşik Arab Emirlikleri Standartlar ve Metroloji Kurumu, helal gıda ve kozmetik için tek bir standart üzerinde çalışmaya başladı. Yeni standartlar önümüzdeki iki yıl içinde 57 Müslüman ülkeler için geçerli olacaktır.

BAE Standartlar ve Metroloji Kurumu Genel Müdürü Muhammed Salih Badri, İslam İşbirliği Örgütü helal standartlarını kabulettikten sonra, Müslüman olmayan ülkelere de ihracat için geçerli olacak, dedi.

Badri, "Yeni standartlar sayesinde helal sertifikası için zaman ve malzeme maliyetleri % 30-50 oranında azalacaktır. Sanayiciler ve üreticiler bu fikri beğenecekler, çünkü onlar her kese kendi prosüdürlerini ve helal ürünlerini tanıtacaklar. Ve bu kendi içinde maliyet demektir. Eğer tek Helal standartları kabul edilirse bu her yerde geçerli olacaktır, dedi.

Badri göre, yeni ortak standartlar zorunlu olacak ve üreticilerden helal sertifikaları ihlalleri sirtifikayı iptal edilerek cezalandırılacak.

Buarada hatırlatmakta fayda var, Birleşik Arab Emirlikleri son zamanlarda helal gıda ve kozmetik standardizasyonu ile ilgili teknik komitesinin Başkanlığına atanmıştı.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir