• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2427.624
  • ...
Öğrenciler Tarihi Bir Yerde Staj Yapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman Üniversitesinin tarihi kent Hasankeyf`te açacağı İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunun inşaat çalışmalarını Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam yerinde inceledi.

 

Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, tarihi kent Hasankeyf`te açılacak olan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunun yapım çalışmalarını yerinde gördü. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, \" Tarihi ilçemizde açılacak olan yüksekokulumuz sayesinde bölgemizde turizm alanında önemli gelişmeler yaşanacaktır\" dedi.

 

Yeni Hasankeyf`te yapımı süren Batman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 16 bin 948 metrekarelik alana sahip, Yüksekokul binası 9 blok, bodrum kat, zemin kat ve +2 kattan oluşurken otel binası ise 4 bloktan oluştuğu bildirildi. İnşaat çalışmalarını yerinde gören Rektör Prof. Dr. Uluçam, DSİ tarafından TOKİ`ye yaptırılan Yüksekokulun Hasankeyf ve bölgenin turizminin gelişimi açısından önemli olduğunu belirtti.

 

Öğrenciler Tarihi Bir Yerde Staj Yapacak
Prof. Dr. Uluçam, \"Tarihi kent Hasankeyf ilçemizde Üniversitemize bağlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu`nun açılması hem Batman hem bölgemizin turizmi açısından oldukça önemli bir gelişme olacaktır. Bu bölümde okuyan öğrencilerimiz tarihi yerde staj yapma fırsatı de bulmuş olacaktır. Turizm sektöründe karşılaşılan sorunlardan biri de kalifiye çalışan bulmak. Bu nedenle açılacak olan bu yüksekokulumuz sayesinde bu sorunun da asgariye indirileceğini düşünüyorum\" şeklinde konuştu.(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir