• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
“Çevre temizliğine gerekli hassasiyeti göstermeliyiz”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde “Yeşil Düdük Projesi” kapsamında çevre bilincinin oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla, öğrenciler sokaklarda dolaşarak çöp topladı.

Proje kapsamında Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç, Latife Özmimar İlkokulu öğrencilerine yeşil düdük dağıtarak, öğrencilerle birlikte sokakta çöp toplayarak projeye destek verdi.

Çöp toplamanın ardından açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Yeşil Düdük Projesi” kapsamında çevre bilincinin oluşturulmasına katkı sağlamak istediklerini ifade etti.

“Çevremizi temiz tutmalıyız”

Çevre temizliğinin önemine dikkat çeken Tahmazoğlu, “Her zaman söylüyoruz. Eğitim çok önemlidir. Dinimizin ilk emri de ‘oku’dur. Dinimiz bizi sürekli öğrenmeye, ‘ilim Çin’de de olsa gidip alınız’ diye bizi teşvik ediyor. Şahinbey Belediyesi olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Belediye hizmetlerinin yanı sıra okul yapımı gibi başka birçok hizmeti de yapıyoruz. Yine öğrencilerimize kitap dağıtarak onları okumaya teşvik edip, ödüllendiriyoruz. İlkokul ve ana sınıfı öğrencilerimize kumbara, boyama setleri ve beslenme kapları dağıttık. Kitap okumak önemlidir. Ancak çevremizi temiz tutmak da çok önemlidir. Çünkü aslan yattığı yerden belli olur. Bunun içinde çevreyi kirletmememiz gerekiyor. Çöpe attığımız her şey çöp değildir. Bunların bir kısmını geri dönüşümde kullanabiliyoruz. Bu anlamda Şahinbey Belediyesi olarak çalışmalarımız devam ediyor. Okullarda sürdürdüğümüz geri dönüşüm projemizde, hangi okulumuz daha fazla geri dönüşüm malzemesi toplarsa o okulumuzun ihtiyaçlarına biz de Şahinbey Belediyesi olarak yardımcı olacağız.” dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir