• DOLAR 32.602
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2496.241
  • ...
İran, israil ve Şovmenler Arasında Direniş Gerçekliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hüseyin Sağlam / Analiz

Bu yolla israil’e yönelen haklı nefret duygularının İran’a kanalize edilmesi yönünde yoğun gayretler sarf ediliyor.
Bu programlamanın başarı sağlaması adına ciddi gibi görünen yapay çabalarla epeyce kesimler sanal konjonktürel yanılsamaya aldanırken, boynu kırılası Netanyahu, korkusuna yenik düşerek plana çomak sokup Gazze’ye saldırı düzenliyor.

Gazze saldırısı, İran’ın füze teknolojisinin Gazze’ye aktarıldığı şeklinde rahatsız edici bir sonucu ifşa ediyor. Bölgesel şovmenler, illüzyonistler, İran’ı israilleştirmede final müsabakasını hayal ederken Gazze’ye acil ihtiyaçlar listesinin aslında siyonisti püskürtecek malzemeden ibaret olduğu gerçeği deşifre oluveriyor.

Bakın Mahmud Zahar ne diyor. Hamas liderlerinden Mahmud el Zahar, Reuters ile yaptığı bir görüşmede İran’ın yardımıyla silahlanmaya devam edeceklerini söyleyerek, “Mümkün olan her yolla silah getirmekten başka seçeneğimiz yok” diyor ve İran’ın Hamas’a askeri ve mali desteğini arttıracağını ümit ettiğini belirtiyor.

Zahar, “İran’dan para ve silah almaya hakkımız var. Onlar Allah rızası için veriyorlar, hiçbir şart öne sürmüyorlar ve ben buna şahidim” diyor.

Körfez ülkelerine seslenen Zahar “Eğer onlar İran’ın bize olan askeri ve mali yardımlarından hoşlanmıyorlarsa, Gazze’ye silah ve para yardımı noktasında İran’la yarışa girsinler. Bizim mümkün olan her yolla silahlanmaktan başka bir seçeneğimiz yok” diyerek şovmenlere yardımın niteliğini tarif ediveriyor…”

Filistin el Yevm televizyonunda özel yayına katılan İslami Cihad lideri Ramazan Şallah da, Filistin direnişine destek sağlayan İran İslam Cumhuriyetine minnettar olduklarını belirterek “direnişe destek sağlayanlara teşekkür etmeyi bir borç biliyoruz. İnsanlara teşekkür etmesini bilmeyenler Allah’a da şükretmesini bilemezler” diyor.

Bölgede birtakım güçlerin Müslümanlar arasında İran düşmanlığı icad etmeye çalıştığına dikkat çeken Şallah, Filistin direnişinin İran İslam Cumhuriyeti ile olan bağına tepki gösteren bir takım çevrelere de anlamlı bir cevap veriyor:
“Bazı âlimler yaşanan zulüm ve baskılar karşısında NATO’dan silah desteği almayı caiz görüyorlar da, siyonist işgal rejimine karşı İran İslam devletinden alınan desteği hangi din, hangi fıkıh, hangi mantık ve hangi akla sığdırabiliyorlar?”
Abbas yönetimi için BM’de gözlemci statüsü kazandırarak “İki devletli çözüm” modeliyle direnişi Abbaslaştırma ihalesini alan bölgesel zevat ve bilumum şovmenlere ithaf olunur.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir