• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mali Türkiye Maarif Okulları öğrencisinden büyük başarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı Afrika’nın en önemli ülkelerinden Mali’de bulunan Türkiye Maarif Okulları, eğitim kalitesinde ortaya koyduğu farkı her geçen gün daha fazla hissettiriyor.

Mali’de 2017-2018 eğitim öğretim yılından bu yana faaliyet gösteren Maarif Okulları ülkede eğitim alanında önemli başarılara imza atmaya devam ediyor.

Maarif Okullarında okuyan lise öğrencisi Zeïnabou Bissi Kone, 2018-2019 Ulusal Bakalorya Sınavı’nda büyük bir başarı elde ederek ülke ikincisi oldu.

Ayrıca, Ulusal Bakalorya sınavında en yüksek puanı alan öğrenciler arasında düzenlenen Concours d’excellence (En iyiler) sınavında ise Maarif öğrencimiz Manamba Dite Sisse Traore en iyilerin arasında ülke birincisi oldu. Bunun yanı sıra bu sınavı geçen ve tam burs hakkı kazanan toplam 15 öğrencinin 4’ü Mali Maarif Okulları’ndan çıkmıştı. Bu sınavlar tarihinde bir ilk olma özelliğine sahip.

Yetkililer, son teknolojiye uyumlu akıllı tahtalı derslikleri, dil sınıfları ve mükemmeliyetçi yaklaşımıyla Mali Türkiye Maarif Okullarının, önümüzdeki süreçte başarılarına yenilerini ekleyerek yoluna devam edeceğini belirtiyor. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir