• DOLAR 32.56
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2492.728
  • ...
Evlat nöbetindeki acılı anne: Kızımın gelinliğini de kefenini de hazırladım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kandırılarak dağa götürülen çocuklarının getirilmesini isteyen aileler, HDP Diyarbakır il binasının önüne gelmeye devam ediyor.

Oturma eylemini duyan gözü yaşlı aileler, Diyarbakır’ın yolunu tutuyor. Bir umutla gelen aileler, hasretle çocuklarına kavuşacağı ve onları koklayacağı günü bekliyor. Umutlu bekleyişin 17’nci gününde, oturma eylemine katılan aile sayısı 43 oldu.

2014 yılında kaçırılan 16 yaşındaki kızı Yasemin Ballı için oturma eylemine katılan Ağrı’nın Patnos ilçesi nüfusuna kayıtlı anne Yıldız Ballı, İstanbul’da ikamet ettiği sırada kızının götürüldüğünü söyledi.

10 gün önce internette kızının öldürüldüğüne yönelik bir haberin yer aldığını belirten acılı anne Yasemin Ballı, bu habere inanmadığını, kızını ölü veya diri istediğini söyledi.

Kızı için gelinlik, kefen ve mezar hazırladığının altını çizen acılı anne Ballı, cenazesini görmediği müddetçe evladını ölü kabul etmeyeceğini ifade etti.

Anne Ballı, “2014 yılında, kızım 16 yaşında bir tekstil fabrikasında çalışırken İstanbul Esenyurt’tan götürdüler. Maddi durumum iyi olmadığı için okutamadım. Allah’tan korksanız evlatlarımızı bize getirirsiniz. Bu anneleri ağlatmayın, yeter artık. 10 gün önce kızımın öldüğüne dair internetten haber aldım. Haberde 'Yasemin Ballı ölmüş' diye gördüm. Ben öldüğüne inanmıyorum. 10 gün öncesine kadar resimleriyle birlikte internette dağda olduğunu öğrendim. Murat Karayılan kızımın öldüğünü iddia ediyorsa, cenazesini göndersin. Cenazesini görmediğim evladımı ölü sayamam. Cenazesini göndermiyorlarsa bari kemiklerini göndersinler test edeyim.” dedi.

“Ya toprağın altına girecek ya da gelip gelinliğini giyecek”

Kızı için hem kefen hem gelinlik hem de mezar hazırladığını dile getiren acılı anne Ballı, şunları söyledi:

“Kızımın kefenini de gelinliğini de hazırladım. Ya toprağın altına girecek ya da gelip gelinliğini giyecek. Konya'da kendimce bir mezar hazırladım. Her zaman o mezara gidip ağlıyorum. 6 çocuğum var. Eşim inşaat işçisidir. Kızımın öldüğü konusunda kimse bana bilgi vermedi. HDP’nin önünde oturmuş, kızımı istiyorum. Madem internete atarak öldüğünü söylüyorlar, öyleyse ölüsünü göndersinler. Kızımı Murat Karayılan’dan, Abdullah Öcalan ve Selahattin Demirtaş’tan istiyorum. Hepimiz çocuklarımızı onlardan istiyoruz. Özellik Cumhurbaşkanı'mızdan ve tüm Türkiye’den destek bekliyoruz.” (Mehmet Sait Çelik, Şükrü Tontaş, Ramazan Zeren-İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir