• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Sadece 8 ülkede üretiliyor, birisi de Türkiye...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

E-Berk AŞ'nin, TÜBİTAK desteğiyle geliştirdiği Zemin Denge Basınçlı Tünel Açma Makinesi EPB TBM, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim bandından indirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Yüzde 54 yerlilik oranına sahip tünel açma makinesinin ilk görevi, Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında yer alan Derin Deniz Deşarj Tüneli'ni açmak olacak." açıklamasını yaptı.

Avrasya Tüneli ile kıtaların birleştirildiğini, Ovit Tüneli ile bölgeleri birbirine bağladıklarını anlatan Bakan Varank, bu tür yatırımların hayata geçmesinde en önemli rolün makine parkı olduğunu ifade etti. Bakan Varank, "Köstebek olarak da adlandırılan tünel açma makineleri çok önemli. Dünyada 'bu alanda üretim yapan, küresel rekabette ben de varım.' diyen 8 ülkeden birisiyiz. Rakiplerin hepsi gelişmiş ülkeler." dedi.

Bakan Varank, tasarımı Türkiye'deki mühendislerce yapılan ve yüzde 54 yerlilik oranına sahip tünel açma makinesinin, TÜBİTAK TEYDEB desteğiyle ortaya çıktığını kaydetti. Milli kabiliyetlerle geliştirilen bu tür ürünlerin çoğalmasını istediklerini belirten Varank, "Katma değer oluşturan, istihdam sağlayan ve üretmek isteyen herkesin yanındayız. Fikirden başlayıp ürünün piyasaya arz edilmesine varıncaya dek pek çok desteğimiz bulunuyor. E-Berk de sunduğumuz desteklerden en iyi şekilde faydalandı." şeklinde konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir