• DOLAR 32.431
  • EURO 34.46
  • ALTIN 2490.641
  • ...
Suudi Arabistan'dan İran'a suçlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hafta sonunda Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco'nun en önemli iki petrol rafinerisine yapılan saldırı sonrası yaşanan gerilim ve gerginlik giderek artıyor.

Yapılan son açıklamalarla Riyad ve Tahran arasında gerilim tırmanmaya devam ediyor. Son olarak Savunma Bakanlığı Sözcüsü Albay Turki el-Maliki düzenlediği basın toplantısında, saldırının kuzeyden düzenlendiğini ve İran tarafından desteklendiğini belirten sözleri gerginliği daha da artırdı.

El-Maliki, geçtiğimiz cumartesi günü yapılan saldırılarda 25 insansız hava aracının ve füzelerin kullanıldığını açıkladı. Sözcü, kullanılan İHA ve füzelerin, İran Devrim Muhafızları tarafından kullanıldığını iddia etti.

Suudi Arabistan'dan bu açıklamalar gelirken, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise basın açıklamasından önce yaptığı açıklamada, saldırıya müdahil olmadıklarını ifade ederek bölgede bir çatışma istemediklerini dile getirdi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Saudi Aramco saldırısına ülkesinin müdahil olduğu yönündeki iddiaların ortaya atılmasıyla İran üzerinde kurulan baskının artırılmak istendiğine işaret etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir