• DOLAR 32.322
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2300.938
  • ...

Konuyla ilgili Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, poşet ücretlendirilmesine yönelik esasların uygulanıp uygulanmadığını tespit etmek amacıyla, Vali Yardımcısı Rızvan Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan'ın katılımıyla gerçekleştirilen denetimlerde kullanılacak poşetlerin özellikleri hakkında bilgilendirmelerde bulunulduğu belirtildi.

Kentte faaliyet gösteren market, mağaza ve diğer satış noktalarında yapılan denetimlerde, satılan poşetlerin faturalara eklenip eklenmediği, poşetlerin kalitesi, barkod, çevreci slogan ve sıfır atık logosunun kullanımı konusunda kurallara uyulup uyulmadığının kontrol edildiği bildirildi.

Gerçekleştirilen denetimler sonrasında bildirim ve beyan yükümlülüğünü zamanında veya tam olarak yerine getirmeyenlere 18 bin 37 TL, geri kazanım katılım payını ödemeyenlere katılım payının yüzde 20 fazlası idari para cezası olarak verileceği ifade edildi.

Plastik poşetleri ücretsiz verdiği, promosyona veya kampanyaya tabi tuttuğu tespit edilenlere ise kanun kapsamında depo alanı hariç, kapalı satış alanının her metrekaresi için 12,37 TL idari para cezasının verileceği belirtildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)