• DOLAR 32.604
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2488.601
  • ...

Batman'da İŞKUR'un, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda çalıştırılmak üzere işe alınacak 690 kişi için, binlerce vatandaş başvurdu.

22 Eylül’e kadar devam edecek başvuruların ardından, başvurusu kabul edilen 690 kişi, TYP kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda temizlik ve güvenlik personeli olarak 10 Ekim’de işe başlayacak.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Batman İŞKUR Müdürlüğüne gelen yüzlerce vatandaş, iş başvurularını yapmaya başladı. İŞKUR önünde yaşanan izdiham ise, işsizlik oranını bir kez daha gözler önüne serdi.

İŞKUR bünyesinde çalışmak üzere kayıt yapmaya geldiklerini belirten vatandaşlar, bu tür projelerin önemli olduğunu fakat işe alımdaki sayının çok düşük olduğunu belirterek duruma tepki gösterdiler.

Defalarca iş başvurusunda bulunmasına rağmen herhangi bir işe yerleşemediğini vurgulayan vatandaşlardan Hadi Gök, “6 seferdir İŞKUR’a başvurmama rağmen ismim çıkmadı. Evli ve 3 çocuk babasıyım. İnşaatlarda günübirlik çalışmaktayım. Çocuklarım için İŞKUR’a başvurdum ve buraya geldim. İnşallah bu sene ismim çıkar. Yalnız bu sene geçen seneye göre iş alımı sayısı çok düşüktür. Sayının az olması bizi üzüyor. Sayının artırılmasını istiyoruz.” dedi.

İŞKUR İl Müdürlüğü yetkilileri ise, 22 Eylül’e kadar yapılacak iş başvurularının yaklaşık 10 bin kişiyi bulabileceğini belirttiler. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)